ÐåæÜ

Ðïßçóç-Ìýèéá

Ï Dali & Åãþ

ÈÝáôñï-ÄéÜëïãïé

Äïêßìéá

Ó÷üëéá-Áñèñá

ËáïãñáöéêÜ

ÅíäéáöÝñïíôåò

ÊëáóóéêÜ

Áñ÷áßá Åëë Ãñáìì

ÄéáóêÝäáóç

ÐéíáêïèÞêç

ÅéêáóôéêÜ

Ðáãê. ÈÝáôñï

Ðëçñ-Ó÷ïë-Åðéêïéí.

Öáíôáóôéêü

Åñ. Ëïãïôå÷íßá

Ãëõðô./Áñ÷éô.

ÊëáóóéêÜ ÉÉ

 
 

Ï Dali & Åãþ 

è. ÓÕÍÏÌÉËÙÍÔÁÓ ÌE ÔOÍ DALI: Åíôüò Ðùëïýíôáé Ôá ...ÐÜíôá (×þñïò 'ÖñáãÞò')


            ΖευγÜρι Σε Γυμνü Τοπßο Με Δεσπüζουσα ΣκιÜ Επερχüμενου ΠιÜνου

     (Δυο -περßπου- αποστεωμÝνα κÜτισχνα ανδρεßκελα/ανθρωποειδÞ σε μιαν Ýρημο και πÜνω τους σχεδüν, η σκιÜ ενüς πιÜνο. Η μουσικÞ στο υπüβαθρο. Λεßπει! Η σκιÜ ενüς αντικειμÝνου που 'ναι τüσο παρÜλογο να υπÞρχε εκεß -στο τοπßο- μα τüσο λογικü να συμμετεßχε -στον εναγκαλισμü- και τελικÜ μÝνει σκιÜ, χωρßς να σκιÜζει πλÞρως το παρÜταιρο/αγκαλιασμÝνο ζεýγος. ¸ρχεται; Φεýγει; ΠολλαπλÞ εικüνα προφßλ με αφτß και κροντÞρι, η υποψßα σαξüφωνου με κοχýλι. Ο Üντρας/πÝτρα κι η γυναßκα/σÜρκα, ßδιοι Ýρημος. ΕρωτηματικÜ! ¹ταν αρκετü!)
........................................................................................................................
     Υ.Γ. ¹θελα να βÜλω το πßνακα "Εικüνα ΣοδομισμÝνου ΠιÜνο" μα τελικÜ πρυτÜνευσε Ýνας üψιμος πουριτανισμüς, üχι τüσο για το Üσεμνο, üσο απü σÝβας προς τη μουσικÞ. Τοýτος 'δω τελικÜ, αρμüζει -κατÜ τη γνþμη μου- περισσüτερο, σ' ü,τι θÝλω να πω μα και στο στüρυ μου!)
.........................................................................................................................

            Εντüς Πωλοýνται Τα ...ΠÜντα (Χþρος 'ΦραγÞς')

     Ο Μποýκερ Ýπληττε θανÜσιμα, εδþ και κÜμποσο διÜστημα, χωρßς να βρßσκει τρüπο ν' αλλÜξει τη κατÜσταση. Η συστηματοποιημÝνη, αυτοματοποιημÝνη εποχÞ, η μουσικÞ που 'μοιαζε να αυτοεπαναλαμβÜνεται σα κολλημÝνος δßσκος, οι συνθετικÝς τροφÝς που 'μοιÜζαν χÜρτινες, πßστευε, πως Þσαν παρÜγοντες που εßχαν συντελÝσει σ' αυτü. ¼λα φÜνταζαν Üχρωμα κι ο 25ος αιþνας πρÝπει να 'ταν ο πιο πληκτικüς üλων των εποχþν. ΥπερβολÞ! Ο Μποýκερ δεν εßχε ζÞσει σ' Üλλον αιþνα, για να το γνωρßζει μα Ýτσι Ýνιωθε. ΣκÝφτηκε τη περßπτωση, üλοι οι Üλλοι να 'ταν πληκτικüτεροι και τοýτος 'δω να 'ταν ο συναρπαστικüτερος üλων. Ε ρε τι τýχη! Τρüμαξε... ¾στερα χαμογÝλασε Üτονα σ' αυτÞ τη σκÝψη.
     ΤελικÜ ßσως αξßζει το κüπο να επισκεφτεß το καινοýργιο μαγαζß στη γωνιÜ. ¼λοι το αφüριζαν στα φανερÜ, σα καταγþγιο, μα üλοι τους πÞγαιναν κρυφÜ. Πως θα 'ξεραν Üλλωστε τις πληροφορßες εκεßνες με τις οποßες Ýστηναν τους ...αφορισμοýς. ΤσουχτερÝς τιμÝς μα μεγÜλες υποσχÝσεις! ΥποσχÝσεις για üμορφες εμπειρßες και Üρση της ανßας, εγγυημÝνα! Εßχε δει, Üλλους να βγαßνουν με ικανοποιημÝνη Ýκφραση κι Üλλοι απογοητευμÝνοι. Το δßχως Üλλο, αýριο, μετÜ τη δουλειÜ, θα περνοýσε να ρßξει μιÜ ματιÜ. Το πολý-πολý, να 'χανε το χρüνο του.
...
     Η Μüιρα Ýνιωθε δυστυχÞς. ¹θελε να κÜνει παιδß. ΚανÝνα πρüβλημα, αν εξαιρÝσει κανεßς, πως το 'θελε με το παλιü, επþδυνο τρüπο, αφοý το συλλÜβει φυσικÜ με τη παλιÜ μÝθοδο. ¹θελε να το κουβαλÞσει μÝσα στα σπλÜχνα της, να το νιþσει να σαλεýει και να μεγαλþνει. Εßχε δει ντοκυμαντÝρ με φριχτÜ πρÜματα και στο τÝλος Ýκλειναν πÜντα με τη φρÜση: "ΠροτιμÞστε τον ανþδυνο, ακßνδυνο κι υγιεινü τρüπο: ΝΟPREG+" κι αμÝσως μετÜ, Ýδειχναν τα εξαßσια, αποστειρωμÝνα εργαστÞρια με τους τικτοσωλÞνες, της κρατικÞς εταιρεßας.
     Εßχε μüλις περÜσει τα τριανταπÝντε κι ακüμα δεν εßχε αποφασßσει να χρησιμοποιÞσει τη NOPREG+. Δεν Ýφταιγε που 'θελε Ýνα σωρü τυπικüτητες, γραφειοκρατßα, υγιειονομικÝς εξετÜσεις, μα πÜνω απ' üλα Þθελε κι Ýνα σýντροφο. Μικρü πρüβλημα συνÞθως, γιατß ο Κεντρικüς Computer θα 'βρισκε κÜποιους, αρκετÜ ταιριαστοýς με κεßνη, μα δεν εßχε πειστεß στα μηχανÞματα. Δε διαλαλοýσε κÜτι τÝτοιο, γιατß σ' üσες φßλες το ανÝφερε τη κοιτοýσαν πολý παρÜξενα. ¸πειτα, τη στρßμωχνε ανυπüφορα το γεγονüς, πως Ýπρεπε να μεßνει με το "πατÝρα" τουλÜχιστον δþδεκα χρüνια -συνÞθως απαιτοýνταν δεκαπÝντε- μÝχρι να μεγαλþσει το μικρü. Δεν Ýνιωθε Üνετα να συζεß μ' Ýνα ξÝνο...
     ¹θελε να νιþσει κÜτι πιο βαθý, να πονÝσει, να λειτοýργησει, παρüλο που δε καταλÜβαινε τι Þταν αυτÝς οι σκÝψεις. Εßχε τη πεποßθηση, επßσης, πως αυτÜ τα ντοκυμαντÝρ, Ýκρυβαν κÜποιες αλÞθειες και μεγιστοποιοýσαν τεχνηÝντως μερικÝς Üλλες, για σκοπü! Σε üλα μα üλα, η "μητÝρα" -τι üμορφη λÝξη αλÞθεια Ýδειχνε μεν να υποφÝρει, αλλÜ εκεßνη εßχε προσÝξει τη λÜμψη στο βλÝμμα και στο πρüσωπü της. ¸μοιαζε μÜλιστα με την Ýκφραση, εκεßνων που Ýβγαιναν ικανοποιημÝνοι απü το νÝο μαγαζß στο Üλλο τετρÜγωνο. Η κρατικÞ μηχανÞ, εßχε καταφερθεß εναντßον του, χαρακτηρßζοντας το ως καταγþγιο, χωρßς üμως να στοιχειοθετεß αδßκημα, Ýτσι þστε να το κλεßσει. "Το αφÞνουμε στη καλÞ κι υγιÞ σας κρßση συμπολßτες του κüσμου" εßχε τονßσει ο υπεýθυνος.
     Μερικοß γνωστοß της εßχανε περÜσει üμορφα εκεß! ΒÝβαια δε κατÜφερε να τους πÜρει κουβÝντα, αλλÜ η ÝκφρασÞ τους Þταν ... ε να! σαν αυτþν των μητÝρων που ...πονοýσαν. ΚÜτι μÝσα της εßχε ξυπνÞσει, χωρßς να ξÝρει να του δþσει üνομα! Ε λοιπüν αýριο κατÜ το βραδÜκι, πολý προσεχτικÜ μη τη δει κανÝνα μÜτι, θα περÜσει αυτü το πολλÜ υποσχüμενο κατþφλι... αýριο ... το δßχως Üλλο... Η σκÝψη αυτÞ την ηρÝμησε και τη πÞρε ο ýπνος, βλÝποντας üνειρα με μωρÜ που κλαßνε και που τα Ýπαιρνε με λαχτÜρα στην αγκαλιÜ της...
...
     Ο Μποýκερ ξýπνησε κεφÜτος! Τι ευχÜριστη αλλαγÞ! Στο γραφεßο, δεν Ýβλεπε την þρα να σχολÜσει, κοιτÜζοντας συνεχþς το ρολüú του, απü κρυστÜλλους περγκονßου, τελευταßο του ακριβü απüκτημα -μα δεν Ýδιωξε τη πλÞξη παρÜ μüνο λßγα λεπτÜ- και καμÜρι του. ¼ταν Ýδειξε πÝντε το απüγευμα, πετÜχτηκε σαν ελατÞριο και βγÞκε στο δρüμο. Ουφ! τι βαρετÞ δουλειÜ! ¸λεγχος οικονομικþν στοιχεßων για τη κρατικÞ παραγωγÞ συνθετικþν τροφþν, με βÜση τη νÝα ουσßα *PROFEED-. ΔηλαδÞ τι νÝα; Η ßδια χημικÞ σýσταση με τη παλιÜ, απλÜ μιÜ-δυü χημικÝς αλυσßδες παραπÜνω/παρακÜτω, στο πολυδαßδαλο μüριü της και πÝραν απü μιÜ μικρÞ αλλαγÞ σε Üρωμα και γεýση, τßποτε Üλλο δεν εßχε να επιδεßξει. Σε τακτÜ διαστÞματα, η κρατικÞ μηχανÞ, Üλλαζε ελαφρÜ τη μοριακÞ δομÞ των τροφþν, για να μη βαριÝται ο κοσμÜκης!
     ΝÜτο το μαγαζß: 
                   _______________________________                 
                   |                                                            |
                   |              "NEWTIMES"                      |
                   |                                                            |
                   | εντος μπορειτε να βρειτε τα παντα    |
                   |     και το εννοουμε                             |
                   |                                    περαστε -->     | 
                   |______________________________|


     ...Ýλεγε η τερÜστια φωτεινÞ επιγραφÞ! Κοßταξε γýρω του διακριτικÜ. Κüσμος, πλÞθος αδιÜφορο και βιαστικü. 'Ανοιξε τη πüρτα και μπÞκε αποφασιστικÜ και βιαστικÜ. Τον ξÜφνιασε Ýνας οξýς Þχος, σα σφýριγμα κι αμÝσως Ýνας υπÜλληλος, βγαλμÝνος θαρρεßς απü το πουθενÜ, τον πλησßασε χαμογελþντας εγκÜρδια:
-"Εßναι η τηλεειδοποßηση που μας λÝει πως μπÞκε πελÜτης κýριε. ΤρομÜζει τους καινοýργιους μα μη δßνετε σημασßα. ΠερÜστε... Πως θα μποροýσα να σας εξυπηρετÞσω"; τον ρþτησε γλυκÜ κι ευγενικÜ ο υπÜλληλος. Ο Μποýκερ μüρφασε κι Ýνιωσε να του βγαßνει, εντελþς ασυναßσθητα, απρüσμενα ειλικρινÝστατη η απÜντηση:
-"ΠλÞττω αφÜνταστα, τþρα τελευταßα"... σþπασε απüτομα. Ο Üλλος Ýμεινε σκεφτικüς μα χωρßς να δεßξει Ýκπληξη Þ ανησυχßα. Σε λßγο, Ýχοντας ανακτÞσει το χαμüγελü του -πλατýτερο μÜλιστα απü πριν- τον Ýβαλε να καθßσει σε μιÜ πολυθρüνα, απÝναντι σ' Ýνα γραφεßο. Περßεργη πολυθρüνα üμως... μ' Ýνα σωρü καλþδια, βýσματα κι απÝναντι μα πλÜγια, που να μη βλÝπει ο ßδιος, μιÜ μικρÞ οθüνη.
-"Σε λιγÜκι θα 'ρθει ο κýριος Μπρüκερ, γιατß εκεßνος αναλαμβÜνει τις ενδιαφÝρουσες και κÜπως δýσκολες καταστÜσεις, üπως η δικÞ σας. ΠιστÝψτε με üμως, αξßζει το κüπο η αναμονÞ, γιατß σßγουρα θα 'χει να προτεßνει λýσεις στο πρüβλημÜ σας"! εßπε κι εξαφανßστηκε στη στιγμÞ. Πριν προλÜβει καν να σκεφτεß τι και πως, εμφανßστηκε Ýνας ξερακιανüς. λιγÜκι καμποýρης μεσÞλικας, φορþντας την ßδια αμφßεση με τον προηγοýμενο, αλλÜ εκεßνος εßχε κι μιÜ πεντÜλφα σχεδιασμÝνη πÜνω στο τσεπÜκι του πανωφοριοý του.
-"ΚαλησπÝρα σας κýριε. Πως μπορþ να βοηθÞσω; Μου εßπαν πως πλÞττετε..."
-"ΜÜλιστα... καλÜ σας εßπαν... μα ...ßσως... δε ξÝρω ...ßσως δεν Ýπρεπε να περÜσω..." εßπε κι Ýκανε να σηκωθεß! Ο Üλλος Ýνευσε καθησυχαστικÜ:
-"Βρßσκεστε στο σωστü μÝρος κýριε. Μüνο που για να συνεργαστοýμε και να βοηθÞσουμε σ' üτι θÝλετε, θα θÝλαμε κι εμεßς με τη σειρÜ μας, Ýνα και μüνο πρÜγμα που δε το διαπραγματευüμαστε κι ωστüσο εßναι ολüτελα απλü: Απüλυτη εχεμýθεια! ΦυσικÜ το ßδιο θα ισχýσει κι απü τη πλευρÜ μας".
-"Πολý ευχαρßστως! ¼σο γι' αυτü εßμαστε εκ των προτÝρων σýμφωνοι, αλλÜ..."
-"Αν Ýχετε τη παραμικρÞ αντßρρηση, μπορεßτε να φýγετε αν θÝλετε, τþρα. Αν üχι, τüτε συνεχßζουμε και λýνουμε το πρüβλημÜ σας".
     Ο Μποýκερ σÞκωσε τους þμους κι Ýμεινε. Ο Μπρüκερ χαμογÝλασε ευχÜριστα και καθησυχαστικÜ, διαβεβαιþνοντÜς τον πως στο πρþτο στÜδιο, δε θα υπÞρχε καμιÜ απολýτως οικονομικÞ επιβÜρυνση. Θα χρειαζüταν να σχηματßσει το "προφßλ" του και για τοýτο, του Ýκανε πολλÝς ερωτÞσεις, ξεκινþντας απü ...αθþες και προς το τÝλος Ýφτασε και σε πολý προσωπικü επßπεδο. Στο τÝλος, χαμογελþντας συνομωτικÜ, ανακεφαλαßωσε:
-"Κýριε Μποýκερ, πλησιÜζετε τα σαρανταπÝντε, ζεßτε μüνος κι εργÜζεστε στο οικονομικü τμÞμα ερευνþν της "PRO". Επßσης δεν επιθυμεßτε πλÝον αυτÞ τη τυποποιημÝνη κατÜσταση γιατß βαριÝστε θανÜσιμα κι αναζητÜτε τρüπο Þ τρüπους τÝτοιους þστε, αυτÞ η κατÜσταση ν' αλλÜξει προς το καλýτερο! Τα εßπα καλÜ";
-"Πολý καλÜ, μα τι κÜνουμε λοιπüν; Ανßατος λÝτε"; εßπε κÜπως παιχνιδιÜρικα, γιατß Ýνιωσε να γεμßζει προσδοκßα, απü το Þρεμο και σßγουρο βλÝμμα του πωλητÞ.
-"Τßποτε που να 'ναι ανßατο, αρκεß να το θÝλουμε πραγματικÜ! Λοιπüν απü σεξ πως πÜτε; Συγγνþμη που ρωτþ Ýτσι απüτομα, μα Ýχω κÜτι στο μυαλü μου..."
-"Ω, μα δε μου λεßπει αυτü. ºσα-ßσα! ΜÜλλον ψÜχνετε σε λÜθος μεριÜ".
-"Χμμμ... Τüτε μÜλλον σας λεßπει ο ¸ρως"!
-"¸ρως; ¸ρως εßπατε; Μα δε θεωρεßται πια ξεπερασμÝνο παρακμιακü συναßσθημα, εδþ και πÜρα πολλÜ χρüνια";
-"Ναι δε λÝω... μπορεß ν' αποτýγχανε, ωστüσο (κι εδþ χαμÞλωσε τη φωνÞ του συνομωτικÜ και του 'κλεισε το μÜτι) μÝχρι να αποτýχει, χρωμÜτιζε τις ζωÝς των ανθρþπων. Προσδοκßα πτÞσης, προσμονÞ, αγωνßα, ζÞλεια, πüνος κι εν τÝλει ...δρÜση Ýνα σωρü. Λοιπüν για να διαπιστþσουμε αν Ýχω πÝσει μÝσα, προτεßνω μιÜ δωρεÜν virtual επßδειξη, σε λßγες μüλις μÝρες. Τþρα μπορεßτε να πηγαßνετε κι üπως εßπαμε: Εχεμýθεια! Ορßστε κι η κÜρτα μου, για üτι τυχüν προκýψει".
-"Μεßνετε Þσυχος κýριε Μπρüκερ. Καληνýχτα σας".
-"Καληνýχτα και μη σκÜτε πλÝον" του αντιγýρισε χαρωπÜ ο Üλλος.
     ΒγÞκε και βλÝποντας το ρολüú του, εßδε πως εßχε περÜσει περßπου μιÜ þρα, απü τüτε που πÝρασε μÝσα. ¸νιωθε απογοητευμÝνος γιατß βιαζüταν να δει αλλαγÝς κι Þταν τρομερÜ περßεργος για το τι θα γßνει...
...
     Η Μüιρα σχüλασε στις πÝντε. Εργαζüταν στο χημικü τμÞμα ερευνþν της "PRO" κι üχι σε ψηλü σκαλß. Τελευταßα μελετοýσαν τη προσθÞκη, μιας νÝας βλαστοειδοýς αλυσßδας, στο Þδη ογκþδες μüριο της συνθετικÞς τροφÞς τους. ΑυτÞ θα προσÝθετε και καλÜ, συναρπαστικü Üρωμα μÞλου, με συμμετοχÞ στη βελτßωση της γεýσης. Οι στατιστικÝς που γßνονταν κατÜ καιροýς, Ýδειχναν πως ο κüσμος εßχε βαρεθεß πια τη τροφÞ αυτÞ. ΜιÜ Üλλη διερευνητικÞ στατιστικÞ εßχε δεßξει πως υπÞρχε, με ισχνÞ πλειοψηφßα, μια υπαρκτÞ προτßμηση, στη γεýση του μÞλου. Το φροýτο αυτü, εδþ και καιρü, δε το καλλιεργοýσαν γιατß μποροýσαν να το αναπαρÜγουν συνθετικÜ στα εργαστÞρια γιατß ερχüταν πιο φτηνü κι υγιεινü.
     ΒγÞκε σχεδüν τρÝχοντας και γýρισε σπßτι. Καθαρßστηκε κι Üλλαξε στολÞ, φορþντας μιÜν εντελþς απρüσωπη, που την εßχε μÜλιστα για ανακýκλωση. Της φÜνηκε πως ο χρüνος κυλοýσε ...ακßνητα, μÝχρι να βραδυÜσει. ΤελικÜ μπÞκε στο μαγαζß κατÜ τις οχτþ. ΒγÞκε μισÞ þρα αργüτερα, δεßχνοντας απογοητευμÝνη και περßεργη.
     Εßχε εκμυστηρευτεß, σε κÜποιο κýριο Μπρüκερ, πως Þθελε να γεννÞσει Ýνα παιδÜκι κι üλα τα υπüλοιπα που της περνοýσαν απü το νου, το τελευταßο καιρü. Εκεßνος Ýδειξε να σκÝφτεται λιγÜκι κι Ýπειτα της μßλησε για τον ¸ρωτα. Της εξÞγησε, πως χρειαζüταν Ýνα ταßρι για να κÜνουν και να μεγαλþσουν το παιδß. ΦυσικÜ να θÝλει κι εκεßνος ν' αναλÜβει üλη αυτÞ τη ταλαιπωρßα, που απαιτοýσε η Üδεια για τεκνοποßηση. 'Αρα θα 'πρεπε να νιþθουν καλÜ μεταξý τους και για να μποροýν να δρουν σεξουαλικÜ. Την Ýδιωξε μαλακÜ και πολλÜ υποσχüμενος, προτεßνοντÜς της μιÜ virtual επßδειξη, σε λßγες μÝρες. Της Ýδωσε τη κÜρτα του κι αφοý της υπενθýμησε την υπüσχεση περß εχεμýθειας, τη καληνýχτισε ευγενικÜ και καθησυχαστικÜ.
     Μπορεß να μην εßχε δει ακüμα τßποτε, μπορεß να Ýνιωθε πως üλα κυλοýσαν αργÜ, μπορεß να 'θελε τþρα το παιδÜκι της, αν Þταν τρüπος, μα μÝσα της Ýνιωθε επßσης πως υπÞρχε τρüπος...
...
     Σε δýο μÝρες, κτýπησε το τηλÝφωνο του Μποýκερ και στην τηλοθüνη του εßδε τον καμποýρη, μα ικανüτατο τελικÜ, υπÜλληλο να του ζητÜ Ýνα νÝο ραντεβοý σε δýο μÝρες στις πÝντε. ¼ταν κανονßστηκε, κλεßσανε με ευχÝς.
     ¸φτασε στο μαγαζß, στην þρα του ακριβþς κι Ýνιωθε αγωνßα και περιÝργεια. ΑυτÞ τη φορÜ, δε τρüμαξε απü το σφýριγμα της πüρτας και τον υποδÝχτηκε ο ßδιος ο πωλητÞς του, χαμογελαστüς. Τον πÝρασε σ' Ýνα ευρýχωρο δωμÜτιο με σαλüνι. Παντοý στους τοßχους, υπÞρχαν βιβλßα της ΠαλαιÜς ΕποχÞς που θα πρÝπει να κüστιζαν μια περιουσßα. Επßσης παντοý υπÞρχαν συνθετικÜ λουλοýδια και διÜφορα παλιÜ μικροαντικεßμενα.
     Τον Üφησε μονÜχο λÝγοντας του να περιμÝνει δÝκα λεπτÜ κι üτι μπορεß να ασχοληθεß μ' üτι του κÜνει κÝφι, για να περÜσει ευχÜριστα η þρα, μÝχρι τüτε. ΠρÜγματι, ο Μποýκερ, Üρπαξε την ευκαιρßα και ξεφýλλισε μερικÜ βιβλßα, προσεκτικÜ. Τα βρÞκε ενδιαφÝροντα. ¾στερα με μιÜν ηλßθια ασυναßσθητη κßνηση, Üγγιξε και μýρισε τα ψεýτικα λουλοýδια. Χλεýασε τον εαυτü του και στρÜφηκε να περιεργαστεß τα αντικεßμενα. ¼ταν βαρÝθηκε, κÜθησε στην αναπαυτικÞ πολυθρüνα και ... "¸ρως"! σκÝφτηκε και το βλÝμμα του γÝμισε προσμονÞ.
     ºσα που Üρχισε να βαριÝται, λες και του διÜβασε τη σκÝψη, εμφανßστηκε πÜλι ο πωλητÞς του. Του ζÞτησε να τον ακολουθÞσει και τον πÞγε σε μια παρüμοια πολυθρüνα, με κεßνη στις αρχÝς, μα τþρα του φüρεσε στο κεφÜλι, μια συσκευÞ. ¸πειτα του Ýδωσε να φορÝσει Ýνα ζευγÜρι γυαλιÜ, σαν εκεßνα που φορÜνε στον Þλιο, μα αρκετÜ βαρýτερα και πιο ...πολýπλοκα. Του ζÞτησε επßσης, ν' αδειÜσει το νου του απü οτιδÞποτε και ν' αφεθεß στις εικüνες.
     ¼ταν πια τον απομÜκρυνε απü αυτÞν, διαπßστωσε δýο πρÜματα: Εßχε περÜσει στη συσκευÞ περßπου -κρυφü ακριβü καμÜρι- εßκοσι λεπτÜ κι εßχε τρομερÜ Ýντονη στýση! Ο κýριος Μπρüκερ τον αποχαιρÝτησε και του 'πε να περßμενει σε λßγες μÝρες νÝα του. Γýρισε σπßτι και πÜτησε το πλÞκτρο κλÞσης για σεξουαλικÞ κÜλυψη. Σ' Ýνα τεταρτÜκι, χτýπησε το σýστημα επικοινωνßας της εισüδου. ¸να πειστικüτατα θηλυκü, ρομπüτ πÝρασε το κατþφλι του λßγες στιγμÝς αργüτερα.
     ¸τσι ακριβþς üπως το 'χε παραγγεßλει: ΜακριÜ μαýρα σγουρÜ μαλλιÜ, σαρκþδη χεßλη, μισοντυμÝνο κι ομορφοκαμωμÝνο με ..."πιασιματÜκια". ΜπÞκε και του μßλησε στερεüτυπα, κüβωντας του τη ...φοýρια. ΚατÜφερε να τελειþσει, μετÜ απü τρßα τÝταρτα, μα δεν Ýνιωσε την ανακοýφιση που περßμενε και που 'νιωθε Üλλοτε, σε παρüμοιες φÜσεις. Δε κατÜφερε να διεγερθεß δεýτερη φορÜ, πρÜγμα σπÜνιο επßσης, παρüλες τις φιλüτιμες προσπÜθειες της ρομποτßνας. ¸μεινε Üδειος κι ανικανοποßητος. ¸διωξε το "κορßτσι" και βÜλθηκε να σκÝφτεται με προσμονÞ το εγγýς μÝλλον...
...
     Σε δυü μÝρες χτýπησε το τηλÝφωνο της Μüιρας και κλεßστηκε το ραντεβοý μετÜ απü δυü μÝρες επßσης, στις πÝντε και τÝταρτο ακριβþς. Κüντεψε να σκÜσει απü τη λαχτÜρα και τη περιÝργεια. ¼ταν Ýφτασε επßτελους στο μαγαζß, την υποδÝχτηκε ο ßδιος ο κýριος Μπρüκερ χαμογελαστüς και την οδÞγησε σ' Ýνα ευρýχωρο σαλüνι. Μ' Ýκπληξη της διαπßστωσε, πως το δωμÜτιο Þταν γεμÜτο απü üμορφα, σÝξυ, εσþρρουχα, διÜσπαρτα τýχαια παντοý. Ο κýριος Μπρüκερ, της εßχε ζητÞσει συγγνþμη, για την απρüσμενη τÜχα, αναμονÞ και της εßχε προτεßνει να κÜνει üτι θÝλει -ακüμα και να δοκιμÜσει μερικÜ- κι εκεßνος θα 'ρχüταν σε εßκοσι λεπτÜ ακριβþς.
-"Μη σκÜτε, εßστε απολýτως μüνη σας εδþ κι εγþ σαν Ýρθω -σε εßκοσι λεπτÜ ακριβþς- θα σας χτυπÞσω πριν μπω. ΚÜνετε üτι θÝλετε και φυσικÜ ...εχεμýθεια"! εßπε κλεßνοντας της το μÜτι και βγÞκε απü το δωμÜτιο.
     ΜÝχρι ν' ακουστεß το χτýπημα της πüρτας, τι δεν εßχε κÜνει! Τüσα που στο Üκουσμα και μüνο του χτυπÞματος, Ýνιωσε τα μÜγουλÜ της να φλογßζονται. ΖÞτησε συγγνþμη για να ντυθεß ξανÜ και διαπßστωσε στο μεταξý, πως εßχαν περÜσει εßκοσι λεπτÜ ακριβþς κι üτι εßχε ερεθιστεß πÜρα πολý.
     Ο κýριος Μπρüκερ τη πÞγε στο μηχÜνημÜ του και της φüρεσε μια συσκευÞ. ¼ταν σηκþθηκε, δε θυμüταν τßποτε απολýτως, μα εßχε νιþσει -κι Ýνιωθε- πολý üμορφα. Γυρßζοντας στο σπßτι, μπÞκε στο πειρασμü να πατÞσει το ροζ πλÞκτρο, για να τýχει των περιποιÞσεων ενüς ανδρεßκελου, μα τελικÜ προτßμησε τη ...κλασσικÞ μÝθοδο. Το απüλαυσε αρκετÜ και σκÝφτηκε πως ο πωλητÞς της, εßχε πει, οτι σε λßγες μÝρες θα τη καλοýσε με νεþτερα.
     ΠρÜγματι ο κýριος Μπρüκερ κÜλεσε και τους δυü -εν αγνοßα τους φυσικÜ- τρεις μÝρες αργüτερα και τους Ýκλεισε ραντεβοý, την επομÝνη στις εξÞμιση. Εκεßνη Ýφτασε πρþτη και τη πÝρασε στο γραφεßο του. Της εßπε πως χρειαζüταν Ýνας ¸ρως κι üλα θα πÞγαιναν καλÜ. Εßχε κÜτι στο νου του για 'κεßνη και πως η τιμÞ για Ýναν ¸ρωτα εγγυημÝνο -"üσο μποροýσε να το πει κανεßς αυτü" της τüνισε- Þταν 99 Κρýσταλς. Ποσü που εκεßνη βρÞκε αρκετÜ τσουχτερü, για το βαλÜντιü της. ¼ταν üμως τη ρþτησε μÝχρι πüσα μποροýσε να διαθÝσει, του 'πε περßπου τα μισÜ.
-"Με 49 Κρýσταλς μπορþ να σας προμηθεýσω μιÜ μÝτρια σχÝση, με κÜμποση διÜρκεια" της αντιπρüτεινε. ΠρÜγμα που του το απÝρριψε, ζητþντας του κÜτι που θα την Ýκανε να ..."λαμπαδιÜσει" ολÜκερη. Η ζÝση που υποστÞριξε αυτü που μÝχρι πριν λßγο αγνοοýσε, τον Ýκανε να δεßξει φανερÜ στενοχωρημÝνος:
-"Δυστυχþς, με τη τιμÞ αυτÞ, δε μπορþ να κÜνω κÜτι περισσüτερο. Αυτü που ζητÜτε, απü την Üλλη μεριÜ, Ýχει απαγορευτικÞ αξßα για σας". Εκεßνη τüτε σηκþθηκε να φýγει. Εßχαν τελειþσει μÝσα σε δÝκα λεπτÜ και την ßδια þρα Ýμπαινε στο μαγαζß ο Μποýκερ, χωρßς üμως να Ýρθουν σε επαφÞ.
     Τον παρÝλαβε κι αυτüν στο ßδιο γραφεßο και του εßπε τα ßδια. Ο Μποýκερ εßχε μεγαλýτερη οικονομικÞ Üνεση, μα δυστρüπησε στο ποσü. 99 Κρýσταλς Þταν μεγÜλο πüσον ακüμα και για 'κεßνον. Ωστüσο ο πωλητÞς, κατÜφερε να τον πεßσει να τα καταβÜλλει κι üταν το πÝτυχε, του υποσχÝθηκε, Ýναν ¸ρωτα εγγυημÝνο, δυνατü κι ατÝλειωτο! Τα μÜτια του Üλλου γÝμισαν προσδοκßα και προσμονÞ, μα θüλωσαν üταν ο πωλητÞς του συνÝστησε να περιμÝνει, γιατß προς το παρüν δεν υπÞρχε κÜτι διαθÝσιμο στο μαγαζß:
-"Δυστυχþς, ακüμα δεν Ýχουμε παραλÜβει ολÜκερο το εμπüρευμα, γιατß βλÝπετε δεν Ýχουμε πολý καιρü που εßμαστε ανοιχτÜ. Αν üμως θÝλετε, στο μεταξý, μπορþ με τα μισÜ περßπου Κρýσταλς, να σας προμηθεýσω κÜτι ηπιþτερο. ΥπÜρχει Þδη Ýτοιμο εμπüρευμα τÝτοιας αξßας" εßπε περÞφανα. Ο Μποýκερ μÞτε να τ' ακοýσει κι Ýτσι χωρßστηκαν κι αυτοß στα δÝκα λεπτÜ.
     ΠÝρασαν το βρÜδυ τους κι οι δυü, σκεφτικοß κι αδημονοýντες, χαμÝνοι σ' ονειροπολÞσεις. Την Üλλη μÝρα, στη δουλειÜ, Þταν κι οι δυü τους αφηρημÝνοι και δεν Ýβλεπαν την þρα να σχολÜσουν και να σπεýσουν να καλÝσουν τον πωλητÞ. Εκεßνη μÞπως μποροýσε να κÜνει κÜτι με τη τιμÞ κι εκεßνος μÞπως εßχε εμφανιστεß επιτÝλους το νÝο εμπüρευμα. Η απÜντηση που 'λαβαν κι οι δυü Þταν στεναχωρημÝνα αρνητικÞ. Αυτü συνεχßστηκε για μερικÝς μÝρες, μÝχρι που κι οι δυü, μη αντÝχοντας τη δυσβÜσταχτη πλÝον μοναξιÜ, που Þταν μÜλιστα εμπλουτισμÝνη με ερωτικÝς εικüνες, ενÝδωσαν υποχωρþντας.
     Πρþτη η Μüιρα -κατÜ μισÞ þρα περßπου- κÜλεσε και ζÞτησε να δοκιμÜσει το φτηνþτερο προúüν.  Ο Üλλος ζÞτησε κι αυτüς να δοκιμÜσει το φτηνþτερο προúüν μιας και δε μποροýσε να περιμÝνει, πüτε θα τροφοδοτοýσαν οι προμηθευτÝς... Ο κýριος Μποýκερ εßπε και στους δυü τα ßδια πρÜγματα. Πως και καλÜ, Ýπραξαν Üριστα και χαροýμενος τους Ýκλεισε ραντεβοý σε δυü μÝρες, ακριβþς στις εφτÜ το απüγευμα.
     ¸τσι, üταν Þρθαν κι οι δυü στο ραντεβοý, ακριβþς στην þρα τους, ο κýριος Μπρüκερ, τσÝπωσε 98 Κρýσταλς -τα 'θελε προκαταβολικÜ, üσο κι αν διαμαρτυρÞθηκαν- και χειριζüμενος το θÝμα εκπληκτικÜ, τους Ýφερε σε επαφÞ δÞθεν τυχαßα, λßγο αργüτερα.
     Ο κýριος Μπρüκερ, λßγα λεπτÜ μετÜ, πÞγε στο γραφεßο του προúσταμÝνου του, στον πÜνω üροφο και χτýπησε σιγανÜ τη πüρτα. ¸δειξε το πρüσωπü του στη μικροκÜμερα και πÝρασε μÝσα, τρßβοντας τα χÝρια ικανοποιημÝνος. ΜετÜ τις τυπικüτητες, ανÝφερε στον κýριο Σüουλ:
-"Τολμþ να πω, κýριε, πως τα "δεßγματα" του πειρÜματος PROMOM I, ενετÜχθησαν στο σχÝδιο. Μας περιμÝνουν μÝρες και νýχτες περισυλλογÞς, παρακολοýθησης κι επαγρýπνησης. Με χαρÜ μου θ' αναλÜμβανα και την επüμενη φÜση του σχεδßου"!
-"¼χι Μπρüκερ, δε θÝλω να ρισκÜρουμε τßποτε. Αυτüς ο κüσμος χρειÜζεται λιγÜκι αλλαγÞ και πρÝπει να την Ýχει Ýστω και κατ' επßφασιν. ΞÝρεις καλÜ τι δυσκολßες Ýχει αυτü το φιλüδοξο πλÜνο και καταλαβαßνεις τι εννοþ. Πες μου üμως, τα 'κανες üλα σωστÜ";
-"ΜÜλιστα κýριε Σüουλ. Τα "δεßγματα" επιλÝχθησαν μεν τυχαßα, ωστüσο απü αυστηρÜ επιλεγμÝνο πληθυσμιακü κομμÜτι. Τους ενεφυτεýθη καταλλÞλως η ιδÝα. ΕισÝπνευσαν, με υγρü ψεκασμü του χþρου τους, αÝριο μικροψευδαισθÞσεων και με τη βοÞθεια τÞλεσης, εστιÜσαμε τις σκÝψεις τους προς τα 'κει που θÝλαμε. Δε θυμüντουσαν τßποτε, μετÜ κι Þρθαν στο "μαγαζß" μας εντελþς αυθüρμητα κι αληθοφανÝστατα. Τους πÞρα εγþ ο ßδιος τα στοιχεßα τους και τους πÝρασα στο Vi-Li και τους γνþρισα τον Ýνα στην Üλλη.
     "Ο Üντρας φεýγωντας κι αφοý εßχε δει τη γυναßκα να παßρνει τüσες γυμνÝς πüζες, δοκιμÜζοντας εσþρρουχα, Þταν τρομερÜ ερεθισμÝνος -üπως το 'χαμε προβλÝψει- και κÜλεσε αμÝσως σεξουαλικÞ υποστÞριξη. Του στεßλαμε üτι ζÞτησε, αλλÜ üτι χειρüτερο διαθÝταμε σε τοýτο. ¸τσι σχημÜτισε στο Περα'Ακρο του φλοιοý του εγκεφÜλου του την εντýπωση, πως με το κορßτσι της ταßνιας και μüνον εßχε τÝτοια διÝγερση. ¸τσι υποσυνεßδητα, αναζÞτουσε πια εκεßνη. Σκεφθεßτε πως μüλις τÞν εßδε, Ýνιωσε σα να την Þξερε καιρü. ΒÝβαια, καλοý-κακοý τους εßχαμε "ντοπÜρει" με τα εξαßρετα αφροδισιακÜ μας...
"

-"ΜπρÜβο ... Ýκανες εξαßρετη δουλειÜ... συνÝχισε..."
-"Εκεßνη δε γýρευε φυσικÜ το ßδιο πρÜγμα και χρειÜστηκε λιγÜκι κüπο παραπÜνω για να στρÝψει τη σκÝψη της, εκεß που θÝλαμε. Ευτυχþς εßχαμε επιτυχßα! Βγαßνωντας απü το Vi-Li, δε γýρεψε σεξουαλικÞ κÜλυψη, αλλ' απ' üσο παρακολουθÞσαμε κρυφÜ, ανακοýφισε μονÜχη τις ορμÝς που τις εßχαμε ενσταλλÜξει, εμφανßζοντας τον Üντρα στο σαλüνι, με τα βιβλßα και τα αντικεßμενα, μεταδßδοντÜς της εικüνες ..."οικογÝνειας". ΠÜντως δε θα φοβüμουν εκεßνη, για πιθανÞ αποτυχßα. Τοýτο γιατß Ýχει εμποτιστεß απü το μητρικü Ýνστικτο και βοηθÞσαμε κι εμεßς με τη διακριτικÞ χορηγßα καταλλÞλων ορμονþν. ¸νιωσε κι εκεßνη πολý οικεßα, μüλις τον αντßκρυσε. ΦυσικÜ üλα τοýτα γßνανε εντελþς μα εντελþς ..."τυχαßα"! Εßμαι περÞφανος για το αßσιο πÝρας της δουλειÜς που μου εßχατε αναθÝσει"!
-"Κι εγþ εßμαι περÞφανος για τον καλýτερο πωλητÞ μου και πÜλι μπρÜβο σου. ΒÜλε τþρα να δοýμε τι κÜνουν τÜχα. Αν κι απ' üτι μαντεýω, βÜσει μελετþν του παρελθüντος, μÜλλον θα κÜνουν σεξ στο σπßτι του ενüς εκ των δυü. Μποροýμε να δοýμε Þ üχι ακüμα";
-"Κýριε Σüουλ, να ρωτÞσω κÜτι";
-"Πολý ευχαρßστως. Σ' ακοýω".
-"Πιστεýετε πως το τελικü σχÝδιο ADAMEVE θα πετýχει";
-"Μη λÝς βλακεßες Μπρüκερ! Θα πετýχει σßγουρα! ΠρÝπει να πετýχει, κατÜλαβες; Εμεßς απü τη πλευρÜ μας, θα τα δþσουμε üλα σ' αυτÞ τη προσπÜθεια. ΒÜλε μου λοιπüν να δω τι κÜνουν και πÞγαινε. Α και τþρα που θα βγαßνεις, στεßλε μου τον Πßτσερ μÝσα. ¹ μÜλλον δþσε μου πρþτα δÝκα λεπτÜ και στεßλε τον μετÜ. ΚαλÞ σου νýχτα".
     Ο Μπρüκερ, σκεφτικüς, ρýθμισε κÜτι κουμπιÜ σε μιÜ κονσüλα, φüρτωσε το πρüγραμμα σýνδεσης κι üταν τÝλειωσε:
-"¼ταν εßστε Ýτοιμος, πατÞστε αυτü το πλÞκτρο και θα εμφανιστεß η εικüνα που ζητÜτε. Με τοýτο ρυθμßζετε πÜγωμα, καθαρüτητα κι εστßαση, με τοýτο την Ýνταση του Þχου και με τοýτο μπορεßτε να μεγεθýνετε. Καληνýχτα σας κýριε Σüουλ, τα σÝβη μου". ΒγÞκε κι Þταν περιÝργως, στεναχωρημÝνος. Δεν Þξερε γιατß και πως, αλλÜ Ýνιωθε πως κÜτι δεν εßχανε κÜνει καλÜ. ΚÜτι τους εßχε διαφýγει. ¼σο κι αν Ýψαξε üμως τα στοιχεßα δε βρÞκε κÜτι μεμπτü. Η αßσθηση αυτÞ üμως δε ξεκüλλησε μÞτε αργüτερα, στο σπßτι του.
     Μüλις ο Μπρüκερ βγÞκε, ο κýριος Σüουλ, κÜλεσε το ΜεγÜλο Αφεντικü στο ενδοεπικοινωνιακü.
-"Κýριε Γκαντ, Σüουλ εδþ. ¼λα ξεκßνησαν ομαλÜ... ναι... εßμαστε σε καλü δρüμο... ναι... ναι... φυσικÜ το ελÝγχουμε... ναι... ναι ... τους Ýχουμε απü κοντÜ... καληνýχτα και συγγνþμη που ενüχλησα". ¸κλεισε το Þδη βουβü ακουστικü. Δεν Þθελε να βιαστεß ν' ανοßξει την τηλεικüνα, για να τους πετýχει σßγουρα να κÜνουν σεξ. Του Üρεσε το θÝαμα αν και κÜμποσο θα το μοιραζüταν με τον Πßτσερ. Μα θα τον Ýδιωχνε γρÞγορα και θα καλοýσε ýστερα, Ýνα σπÝσιαλ τεφαρßκι, τελευταßα κι υψηλÞς ποιüτητας παραγωγÞ. Ωραßο πρÜμα να 'σαι επιτυχημÝνος.
     Η πüρτα χτýπησε κι εßδε στην οθüνη το μοýτρο του Πßτσερ. 'Ανοιξε  κι Üρχισε αμÝσως:
-"ΠÝρνα μÝσα Πßτσερ και κÜθισε. Απü 'δω και πÝρα, αναλαμβÜνεις εσý. Εßσαι ενÞμερος;"
-"ΜÜλιστα κýριε".
-"Δε μου λες; Τον Μπρüκερ πως τον κüβεις; ΒÝβαια τα πÞγε θαυμÜσια, δε λÝω, μα μου φÜνηκε τþρα στο τÝλος κÜπως μαλακüς..."
-"Εßναι εξαßρετος πωλητÞς. ºσως ο καλýτερος που 'χουμε. Θα 'χω το νου μου. Μεßνετε Þσυχος. Λοιπüν"; Του Üρεσε ο Πßτσερ. ¹ταν λιτüς και λιγομßλητος μα πολý αποτελεσματικüς στο τομÝα της υποστÞριξης προγραμμÜτων.
-"Ορßστε... κÜθισε 'δω να δεις λιγÜκι και μετÜ θα κÜνεις üτι εßπαμε. Σπßτι, Ýπιπλα, συσκευÝς, τα πÜντα κι üλα βÝβαια με τη χρηματοδüτηση PROBANK. ΤελικÜ πολý Ýξυπνο να χρηματοδοτοýν τα ßδια τα πειραματüζωα το σχÝδιο μας! Δε βρßσκεις;"
-"ΠρÜγματι! Ευρηματικü κýριε"!
-"Τþρα θα κÜνουν σεξ τα πουλÜκια μου... οπüτε... μα..." σþπασε γιατß πατþντας το πλÞκτρο που του 'χε δεßξει ο Μπρüκερ, η τηλοθüνη Üνοιξε...
     ¸μειναν κι οι δυü με κÜπως μισÜνοιχτο στüμα, σαν ηλßθιοι να κοιτÜζουν για λßγο, Ýκπληκτοι. Πρþτος ο Σüουλ Ýσπασε τη σιωπÞ:
-"Αυτü πραγματικÜ δε το κατανοþ. Δε νομßζω να υπÜρχει στις μελÝτες μου"!
     Η οθüνη, πανÜκριβο εργαλεßο υψßστης ακριβεßας κι ευκρßνειας, Ýδειχνε Ýνα ζευγαρÜκι, πιασμÝνο χÝρι-χÝρι, να βαδßζει με μισοχαμÝνο βλÝμμα, μα λαμπερÜ χαρωπü, δßπλα στην ακροθαλασσιÜ. Εκεßνη κρατοýσε Ýνα μπουκÝτο λουλοýδια -πλαστικÜ δυστυχþς- κι εκεßνος εßχε Ýνα ηλßθιο χαμüγελο στα χεßλη...
-"Πßτσερ! ΞεκινÜς αμÝσως δουλειÜ! ¼πως εßδες, το πρÜμα θÝλει ακüμα πολλÞ προσοχÞ κι επαγρýπνηση. ΚαλÞ σου νýχτα".
-"Καληνýχτα κýριε. Φεýγω αμÝσως. Τα σÝβη μου".
     Μüλις Ýκλεισε η πüρτα, ο κýριος Σüουλ προσηλþθηκε πÜλι στη τηλοθüνη. Απορßα και περιÝργεια εßχαν ζωγραφιστεß στο πρüσωπü του κι Ýμειναν εκεß πολλÞ þρα! Εκεßνο που υπÞρχε πιο μÝσα και που ευτυχþς προς το παρüν δε μποροýσε ν' ανιχνευθεß, Þταν πως μια ανεξÞγητη, λανθÜνουσα προσμονÞ και προσδοκßα, εßχε αρχßσει να θεριεýει...

                                   * Σημειþσεις:

   PROFEED- απü το αγγλικü PROfessional FEED επαγγελματικÞ τροφοδοσßα,  λογοπαßγνιο με τη σχεδüν ομüηχη λÝξη PROFIT=κÝρδος και το μεßον (-)

   Μποýκερ: απü το αγγλικü BOOK-ER βιβλßο, εδþ το εννοþ σαν λÜτρης βιβλßου, κÜτοχος βιβλßων κλπ.

   Μπρüκερ: απü το αγγλικü BROKER=μεταπρÜτης.

   Μüιρα: αγγλικü üνομα αλλÜ εμφαßνεται üμοιο με τη Μοßρα.

   NOPREG+ απü το αγγλικü ΝO PREGnancy -üχι εγκυμοσýνη- με θετικü πρüσημο (+).

   PRO συντομογραφßα του αγγλικοý PROFESSIONAL=επαγγελματßας.

   PROMOM Ι PROfessional MOM=επαγγελματικÞ μητÝρα version I

   Σüουλ: απü το αγγλικü Soul=ψυχÞ.

   Vi-Li: ΠροÝρχεται απü τις αγγλικÝς λÝξεις VIrtual-LIfe=εικονικÞ ζωÞ. 

   ADAMEVE: ΑδÜμ κι Εýα αγγλιστß αλλÜ συνηχεß με το ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ

   Πßτσερ= ο παßκτης που χτυπÜ τη μπÜλα του μπεηζ-μπωλ με το ρüπαλο.

   Γκαντ: απü την αγγλικÞ λÝξη GOD=Θεüς

   PROBANK: η τρÜπεζα της εταιρεßας PRO, -PROfessional BANKing- κι εν γÝνει τα ...πανÝξυπνα προγρÜμματα αυτοχρηματοδüτησης με πολý... ευνοúκοýς üρους για τους αυτοχρηματοδοτοýμενους.

"Εις τους πωλητÜς
  των πÜντων στο κüσμο,                                         ΜÜης 2003

ανÜ τους αιþνας..."

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers