ÐåæÜ

Ðïßçóç-Ìýèéá

Ï Dali & Åãþ

ÈÝáôñï-ÄéÜëïãïé

Äïêßìéá

Ó÷üëéá-Áñèñá

ËáïãñáöéêÜ

ÅíäéáöÝñïíôåò

ÊëáóóéêÜ

Áñ÷áßá Åëë Ãñáìì

ÄéáóêÝäáóç

ÐéíáêïèÞêç

ÅéêáóôéêÜ

Ðáãê. ÈÝáôñï

Ðëçñ-Ó÷ïë-Åðéêïéí.

Öáíôáóôéêü

Åñ. Ëïãïôå÷íßá

Ãëõðô./Áñ÷éô.

ÊëáóóéêÜ ÉÉ

 
 

ÄéáóêÝäáóç 

×áôæçáëåîÜíäñïõ ÐÜôñïêëïò: Ôï Áíáëïãïýí Áíôßôéìïí ¹ Ôé Ìðïñåß Í' ÁãïñÜóåé Êáíåßò Ìå 10 Åõñþ

     Αν κÜποιος διαβÜσει το τßτλο χωρßς να εισÝλθει διüλου στο κεßμενο αυτü, μπορεß να φανταστεß διÜφορα. ¼τι πρüκειται π.χ. περß μιας μικροοικονομικÞς μελÝτης πωλÞσεων Þ αγορþν! ¢λλοι πÜλι θα κουνÞσουν το κεφÜλι τους και θα προτρÝψουν νοερÜ, τον γρÜφοντα τοýτου, να μεταβεß προς κοπÞν φουρνοξýλων, αντß να κÜθεται να σπαζοκεφαλιÜζει το κüσμο με τÝτοια... αδερφßστικα! Και τοýτο θα 'ναι ευχÞς Ýργον, γιατß σκεφτεßτε να παραπεμφθþ Üναυλα στον Οξαποδþ! ΠολλÜ λοιπüν μποροýν να ειπωθοýν και πιστÝψτε με παρακαλþ, τþρα που το κοιτÜζω πια ολοκληρωμÝνα και παρ' üλο που εßμαι, üχι μüνον ο Δημιουργüς (πωπωωω) του, αλλÜ και πολλÜκις αναγνþστης του, αδυνατþ να το κατατÜξω κÜπου! ΞÝρω πÜρα πολý καλÜ και μÜλιστα μπορþ να παραθÝσω, Ýστω επιγραμματικÜ μα εμπεριστατωμÝνα, τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σßγουρα:
     α) Αγροτικü κωμειδýλλιο: Δεν εßναι! Παρ' üλο που ο ¸ρως αναβλýζει πÜνωθÝ του, ως δροσοσταγþν, Þτις διολισθαßνει, ωθοýμενη εκ του ανÝμου, επÜνω σε φýλλο δρυüς, Ýν αρκετÜ υγρü κι εýμορφο πρωúνü, εις την εξοχÞ, μεσοýσης της Ανοßξεως!
     β) Πολιτικü ΧρονογρÜφημα: Δεν εßναι! Κατ' αρχÞν δεν εßναι καν αστεßο! ¸χω ιδßαν Üποψη! Το διÜβασα πÜρα πολλÝς φορÝς και δε γÝλασα καθüλου, μÞτε κι üταν το συνÝγραφα! ¸πειτα, πολιτικü δεν εßναι επßσης σßγουρα, αν κι η ΠολιτικÞ επικολλÜται, δυστυχþς παντοý, κατÜ το εκÜστοτε δοκοýν, ως παρασιτικüς οργανισμüς, σε υγιεßς -μÝχρι τη στιγμÞ της προσκολλÞσεως- τοιοýτους!
     γ) Πολιτικüς Λßβελλος: Δεν εßναι! Για το Πολιτικü σκÝλος τοýτης της... ετικÝττας Ýχω Þδη τοποθετηθεß (üρα β)! Τþρα να 'πω την αμαρτßα μου, η λÝξη Λßβελλος, δε γνωρßζω επακριβþς τι σημαßνει! Ωστüσο κÜτι μÝσα μου, ενστικτωδþς, μου κραυγÜζει γοερÜ, πως δεν εßναι Λßβελλος τοýτο 'δω! Αν Þταν, θα το εßχα ψυλλιαστεß φαντÜζομαι.
     δ) Δοκßμιο: Να 'πω την αλÞθεια, στο μüνο που μου φαßνεται δοκßμιο το παρüν, με μεγÜλη μÜλιστα κι εμπεριστατωμÝνη παρÜθεση ακλüνητων στοιχεßων, εßναι στο τι δεν εßναι. Αν λοιπüν κÜποιος θελÞσει, αφοý το διαβÜσει πρþτα, να το κατατÜξει στα Δοκßμια, τüτε... τι να 'πω; Νομßζω πως κανεßς δε θα Ýγραφε Ýνα κοτζÜμ Δοκßμιο για να περιγρÜψει Þ να στηρßξει κÜτι που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! Μου φαßνεται αρκετÜ φαýλο, για να μη 'πω σατανικü και κακεντρεχÝς!
     ε) Διαφημιστικü Εγχειρßδιο: ΠοτÝ μου δε κρÜτησα üπλα και σιχαßνομαι μÜλιστα τη βßα σε οιαδÞποτε μορφÞ της! 'Aρα το εγχειρßδιο ας το αφÞσουμε στη πÜντα. ¼σο για τη διαφÞμιση, εκτüς üτι δεν εßμαι ικανüς να κÜνω κÜτι τüσο ποταπü, εκτüς üτι δεν Ýχω γνþσεις και πüρωση αρκετÞ για κÜτι τÝτοιο, δεν Ýχω και προúüν το οποßο να διαφημßζω! 'Aρα...
    στ) ΣεμνÞ ΜπαλλÜντα Στους ΠοιητÝς Που ¢δοξοι Εßναι: Εδþ υπÜρχει μια βÜση στÞριξης πλην üμως Ýχω σοβαρÜς ενστÜσεις: Πρþτον και κýριον, δεν εßμαι σεμνüς και για τοýτο θα επικαλεστþ μαρτυρßες üσων με γνþρισαν απü κοντÜ, με διευθýνσεις κι Üλλα στοιχεßα, στη διÜθεση üποιου Þ üποιων εκδηλþσουν ενδιαφÝρον, για να πειστοýν! 'Aρα ας παραλεßψουμε τη λÝξη "ΣεμνÞ"!
      ¸πειτα δεν εßμαι συγγραφÝας το επÜγγελμα κι οýτε φιλοδοξþ ποτÝ να γßνω. Το üτι γρÜφω που και που, δε σημαßνει τßποτε απολýτως, γιατß κατÜ την ßδια Ýννοια και το üτι αποπατþ που και που, δε σημαßνει üτι εßμαι σκατιÜρης! Ας παραλεßψουμε λοιπüν και τη λÝξη "συγγραφÝας" και κατ' επÝκτασιν τη λÝξη-αντικαταστÜτη, "ποιητÝς"!
      ΣιγÜ τþρα να δοýμε τι μας Ýχει μεßνει: "ΜπαλλÜντα Σ' Αυτοýς Που Εßναι 'Aδοξοι"! Ομολογþ πως για το 'Aδοξοι" ουδÝνα Ýχω επιχεßρημα. Αντßθετα, μπορþ να εγγυηθþ προσωπικþς πως Üδοξος γεννÞθηκα κι Üδοξος θα πεθÜνω. Για το "ΜπαλλÜντα" ωστüσο, Ýχω προφανεßς λüγους þστε να το αποτÜξω σαν üρο: Πρþτα-πρþτα δεν Ýχω κÜμει ποτÝ μου μπαλλÜντα, απ' üσο ξÝρω üμως, εßναι Ýμμετρη κι Ýχει και ρßμα. ΡÞματα Ýχω χρησιμοποιÞσει Üφθονα, κρßματα Ýχω επßσης πÜμπολλα, ρßματα üμως üσο κι αν το θÝλω, δε βρßσκω καθüλου. 
     Εδþ θα κÜνω μια παρÝνθεση και θα 'πω πως μüνο μια πανηλßθια, Ýφηβη, ερωτευμÝνη μαζß μου κι εν γÝνει καταγοητευμÝνη μÝχρι τα μποýνια, θα μποροýσε να βρει ποßηση στο παρüν κεßμενο κι αυτü üχι αυθορμÞτως φαντÜζομαι! Θα 'πρεπε να συνεπικουρÞσει ,για σιγουριÜ και μüνον, μια αυστηρÞ απειλÞ, κατα προτßμησιν ενüς περιστρüφου, το οποßο θα Þτο δεüντως στηριγμÝνο στο κρüταφü της. Κι αυτü το εικÜζω μιας και η σκÝτη απειλÞ χωρισμοý δε θα εßχε τÝτοιο επιθυμητü αποτÝλεσμα! ΑλλÜ και πÜλι αυτÞ η ομολογουμÝνως εσφαλμÝνη οπτικÞ γωνßα, δε θα Þτο εξασφαλισμÝνη 100%! ¸πειτα κÜτι ακüμα, που πιστεýω, θα τσακßσει κυριολεκτικÜ κÜθε αμφισβÞτηση για τον üρο "ΜπαλλÜντα" σε τοýτο 'δω το κεßμενο, εßναι πως αυτÞ τραγουδιÝται, τη συνοδεια Þ üχι μουσικÞς επενδýσεως. Ε λοιπüν σας το δηλþνω ευθÝως, (μιας και προσπÜθησα να το κÜνω πριν 'πω κÜτι εναντßον. Ε τι νομßζετε; Θα Ýλεγα αστÞρικτα πρÜγματα; ¼χι δα! ¼χι εγþ!), μην επιχειρÞσετε να... τραγουδÞσετε τοýτο το γραπτü εßτε με μουσικÞ, εßτε a capella!
      (ΜÞτε η εν λüγω Ýφηβη δε θÝλησε να το κÜνει, παρ' üλο που την Ýδεσα χειροπüδαρα και την υπÝβαλλα σε μýριες δοκιμασßες! Ορßστε πως τελειþνουν, κυρßες και κýριοι, üλοι οι μεγÜλοι Ýρωτες! Το ßδιο το σπλÜγχνο σου, η σÜρξ εκ της πλευρÜς σου, εκεßνη που μοßρασε μαζß σου üτι εßχε και δεν εßχε, που σου προσÝφερε τον υμÝνα της παρθενßας της επß πινÜκι, να μη μπορεß να σου κÜνει Ýνα τüοοσο δα χατηρÜκι!
      ¼ταν την Ýδιωξα, μÝσα σε λßγα λεπτÜ το εßχα Þδη μετανοιþσει! ¼ντως εßχε δßκιο, τοýτο 'δω δε τραγουδιÝται με τßποτε! ΑμÝσως μετÜ üμως σκÝφτηκα: "Δε βαριÝσαι, οι ερωτευμÝνες μαζß μου, οφεßλουν να κÜνουν και μερικÝς θυσßες, υπαναχωρÞσεις και συμβιβασμοýς, αν θÝλουν να διατηρÞσουν ακÝραιο το δικαßωμα τους, να παραμÝνουν εσαεß φÝρουσες τον ýψιστο τßτλο τιμÞς: ΕρωμÝνες μου!!" ¼χι παßζουμε! Α üλα κι üλα, εγþ εßμαι πολý δýσκολος Üνθρωπος και τα λÝω τσεκουρÜτα)!
      ΑλλÜ τι κÜθομαι και σας λÝω τüση þρα; Που εßχα μεßνει; Αααα ναι... λοιπüν το κεßμενο αυτü, εξακριβωμÝνα, δεν εßναι μÞτε ΜπαλλÜντα! 
      ΤελικÜ τι εßναι; ¼ποιος το διαβÜζει μÝχρι εδþ, εýλογα θα αναρωτιÝται! ΒλÝπετε, ο Αναγνþστης ξÝρει μεν ΓραφÞ κι ΑνÜγνωση, πολλÜκις δε αρτιοτÝρα του Δημιουργοý (πωπωωω), πλην üμως αυτü, ουδüλως του εξασφαλßζει πλεονÝκτημα τι και τοýτο διüτι δεν εßναι μÝσα στο νου του εκÜστοτε ΓρÜφοντος! Μüνο μετÜ την ολοσχερÞ ανÜγνωση του τυχüντος κειμÝνου, μπορεß να προβεß στις üποιες κρßσεις και σκÝψεις. Μα και πÜλι Üπαξ δε γνωρßζει κßνητρα γραφÞς και ψυχοσýνθεση του Δημιουργοý (πωπω üποτε γρÜφω αυτÞ τη λÝξη ανατριχιÜζω), δε μπορεß να υπεισÝλθει στα üποια λεπτÜ και βαθιÜ κρυμμÝνα, νοÞματα!
      Να δþσω Ýνα πολý απλü παρÜδειγμα, στο παρüν μÜλιστα κεßμενο, για να καταλÜβετε τι εννοþ και μετÜ συνεχßζω! -ΣπÜνια Ýνας Δημιουργüς (ανατριχιÜσα πÜλι) εξηγεß μÝσα στο ßδιο του το κεßμενο, üτι τεχνηÝντως Ýρριψε, üσον αφορÜ σε νοηματικü... πλοýτο! ¸τσι, τουλÜχιστον σ' αυτü, μπορεßτε να θεωρÞσετε εαυτοýς πÜρα πολý τυχεροýς-!
     Λοιπüν στο παρÜδειγμÜ μου τþρα. Εκεß üπου φαινομενικÜ Üσχετα, μßλησα για τον απολλολþτα ÝρωτÜ μου... Ε τι με κοιτÜτε Ýτσι; ΘυμÜστε; Γυρßστε ντε λιγÜκι πßσω να δεßτε! Εεεεκεß ακριβþς! Ε λοιπüν να σας το μαρτυρÞσω: Εξ επßτηδες το 'βαλα! Δεν εßχε καμμßα σχÝση το κεßμενο με τη σχÝση μου! Το διακρßνετε Ýτσι δεν εßναι; ΣιγÜ μην Þταν το κεßμενο ΜπαλλÜντα! Σοβαροß να εßμεθα παρακαλþ! Εßχα Þδη παραθÝσει ατρÜνταχτα επιχειρÞματα κι αυτü το κομμÜτι Þτο... Üχρηστο!
      ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ 'ΚΑΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ! Oρßστε το μυστικü, κρυμμÝνο νüημα λοιπüν: Ενþ πολλÜκις, πολυτραγουδισμÝνοι, ικανüτατοι ποιητÝς Ýχουν αναφερθεß και μÜλιστα εμμÝτρως, πως για τον ¸ρωτα, τον ¸να, τον Μοναδικü, τον Δεßξαι, τον ΠÞξε κλπ και βουνÜ κινοýν και παρ' üλο που εγþ ο δüλιος δε γýρεψα τÝτοια μεγÜλη και φανερÜ δýσκολη αγγαρεßα, το ταßρι μου δεν εντÜχθηκε και δεν υποτÜχθηκε! Αν και... τιμßως να ομολογÞσω, δακρυσμÝνη μου ζητοýσε να της γυρÝψω οτιδÞποτε Üλλο εκτüς αυτοý, ακüμα και να κινÞσει βουνÜ και να τη λυπηθþ!
      ¸τσι λοιπüν! Με πεßραξε! Και τεχνηÝντως το πÝρασα μÝσα στο κεßμενο μου και μÜλιστα σε σημεßο που να μη φαßνεται καθαρÜ! ¼χι ομολογÞστε το, αν δε σας το Ýλεγα θα το εντοπßζατε; Ε εßστε πολý τυχεροß λοιπüν που εßμαι τüσο ενδοτικüς!
      ΠρÝπει λοιπüν (για να συνεχßσω το ρου αυτοý που 'λεγα πριν το παρÜδειγμα), να 'χει διαβÜσει κανεßς üλο το κεßμενο, να ξÝρει κßνητρα και ψυχοσýνθεση του Δημιουργοý (τþρα γιατß δεν ανατριχιÜσα; ΜÞπως συνÞθισα στην ΙδÝα; Εßναι τÜχα αυτü ικανÞ κι αναγκιαßα συνθÞκη για να λογßζομαι κι εγþ σαν τÝτοιος; Μην τÜχα σκλÞρυνε το πετσß μου;) για να μπορÝσει να κρßνει καλÜ Ýνα κεßμενο! (ΔηλαδÞ -τþρα Ýχω κολλÞσει με το πριν- πρÝπει κι αρκεß Üραγε να αναφωνÞσει κÜποιος μερικÝς φορÝς τη λÝξη "Δημιουργüς" για να μπορÝσει να γßνει; ΚÜτι σαν μαγικü ξüρκι μου κÜνει αυτü! -Κι εσý σοβαρÝ προβληματισμÝνε Αναγνþστη, το νου σου! ΣτÞνω τεχνηÝντως επßσης, Üλλη μια παγßδα, στην οποßα στο δηλþνω ευθÝως κι εξ αρχÞς δε θα στη λýσω αργüτερα! ¼χι παßζουμε! ΜασημÝνο φαú θα δßνουμε; Δε το κατÜλαβα δηλαδÞ! Βρες και κÜτι μüνος σου και μη τα περιμÝνεις üλα απü το Δημιουργü (μπρρρρ)! Εν ανÜγκη, ανακÜλυψε κÜτι δικü σου και στÞσε το, δßνοντÜς του προεκτÜσεις και μη σκας: Κανεßς Δημιουργüς (μπρρρρρρρ) δε θα σου φÝρει ποτÝ αντιρρÞσεις)!
      ΑλλÜ üταν πια το κεßμενο Ýχει τελειþσει, θα 'ναι πολý αργÜ για πολλÜ πρÜγματα! Εßναι σα να το βλÝπω: ΚρατÜ το βιβλßο στο χÝρι κι ενþ η ΑνÜγνωση προχωρεß (ανησυχητικÜ) προς το τÝλος κι οι διαβασμÝνες σελßδες πληθαßνουν, στην αριστερÞ ντÜνα (εξαιροýνται ¢ραβες κι Εβραßοι Αναγνþστες), ενþ οι αδιÜβαστες λιγοστεýουν (επικßνδυνα) απü την Üλλη ντÜνα κι ειδικþτερα εκεß που 'ναι πια στη προτελευταßα σελßδα, Üρα εκεß στη τελευταßα, Ýχουν εναποτεθεß οι λιγοστÝς, τω üντι, ελπßδες και δεν Ýχει ακüμα σχηματßσει Üποψη, (αν εßχε βÝβαια το θÜρρος, την αντοχÞ και την υπομονÞ, να περπατÞσει τüσον απερßσκεπτα, σε τÝτοια δýσβατα μονοπÜτια Πλοýσιου Λüγου), εßναι συνοφρυωμÝνος και στριφογυρßζει στη θÝση του ανÞσυχα! (Ελπßζω να "πιÜνετε" την εικüνα που προσπαθþ να σας μεταφÝρω!) Αν λοιπüν εκεß, μα ακριβþς εκεß, κατÝβει Ýνας Απü-ΜηχανÞς Θεüς, üπου σαν ¢γγελος ΑποκÜλυψης με Πýρινη Ρομφαßα, του κÜψει το Βιβλßο τüτε -και μη σας φανεß διüλου αστεßο αυτü- Ýχει επιτελεστεß τερÜστιο Ýργο!
      Σþζεται ο Δημιουργüς (μμμμμμου αρÝσει τελικÜ πÜρα πολý), σþζεται το Δημιοýργημα, σþζεται ο Εκδüτης, σþζεται ο ΔιορθωτÞς, ο ΕπιμελητÞς, ο Λινοτýπης, ο ΣτοιχειοθÝτης, ο Κριτικüς, ο ΣχολιαστÞς, ο Βιβλιοπþλης Þ ο ΠεριπτερÜς Της Γωνßας Þ ο ΨιλικατζÞς Της ΓειτονιÜς κλπ! Μα το κυριþτερο εßναι πως σþζεται τελικÜ κι ο Αναγνþστης κι Ýχουμε Happy End! ΜÝνει η αγωνßα για το Ατελεýτητο, το ΑνεκπλÞρωτο και τον ΕυσεβÞ Πüθο! (καλÜ ε! τι λÝω; και πως τα λÝω; πωπω)!
      (ΑλÞθεια μη το ξεχÜσω: Οφεßλω να προειδοποιÞσω τους αγαπημÝνους μου Αναγνþστες πως πλησιÜζουμε προς τη... μαγικÞ προτελευταßα σελßδα! Ναι! Τι με κοιτÜτε και ξýνετε τη γκλÜβα σας; Εßμαι αρκετÜ ξηγημÝνος νομßζω! ¼χι πÝστε μου, το 'χει κÜνει ποτÝ κανεßς αυτü; ¼χι ε; Εμ εßδατε;) 
      Το μüνο δýσκολο λοιπüν, εßναι να βρεθεß αυτüς ο Απü-ΜηχανÞς Θεüς! Εδþ αν μου επιτρÝπετε, Ýχω να κÜνω μερικÝς χρÞσιμες θαρρþ, υποδεßξεις! Μπορεßτε να επιφορτßσετε μ' αυτü το δýσκολο ρüλο, Ýνα αγαπημÝνο σας πρüσωπο. ΠροσοχÞ üμως! Αυτü το πρüσωπο να 'ναι υπεýθυνο και να επιχαßρει της απολýτου λατρεßας κι εμπιστοσýνης σας (üχι σα τη πρþην μου), γιατß απü την ακριβÞ κι επιτυχημÝνη Ýκβαση του εγχειρÞματος, διακυβεýονται (βλ. παραπÜνω) πÜρα πολλÜ! Να του δþσετε λοιπüν σαν οδηγßα, πως üταν βÞξετε -και καλÜ- δυνατÜ (προσοχÞ δε συνιστÜται σε μανιþδεις καπνιστÝς, αυτü το αθþο σινιÜλο) να μπει μÝσα βιαßως -και καλÜ-, να σας αποσπÜσει το βιβλßο βιαßως  -και καλÜ-, να σκßσει βιαßως -και καλÜ- τη τελευταßα σελßδα, να τη χþσει β. -κ.κ- στο στüμα του κι αφοý τη μασÞσει β. -κ.κ.- , να τη καταπιεß β. -κ.κ.- κι ýστερα να βγει, Þρεμα και σαρδþνεια, απü το δωμÜτιο, 'μπρος στα... Ýκπληκτα -κ.κ.- μÜτια σας! Αν εßστε σαφÞς στις οδηγßες σας και το Üτομο εßναι με μÝσο IQ, τüτε δεν Ýχετε να φοβüσαστε πια τßποτε! Γιατß αν λιγÜκι αργÞσει Þ βÞξετε Üκαιρα, λüγω καπνßσματος, τüτε το ΣχÝδιο τινÜζεται στον αÝρα!
      Σκεφτεßτε λοιπüν τι τερÜστια αξßα θα πÜρει αυτÞ η τελευταßα σελßδα! Με τι θα φορτωθεß! ¼λη η λýση του Μυστηρßου, üλο το απαýγασμα του Λαμπροý Νοητικοý Φωτüς (πωπωπωπω), üλο το απÜνθισμα Σοφßας (και λßγα λÝω), θα πÝσει εκεß! Εκεß Κυρßες και Κýριοι Αναγνþστες θα Þτο η ΤελικÞ Λýσις, σα μια κραυγÞ Þ σα ψßθυρος! (Αχ ¢τιμη ¸φηβη δε θα σε πιÜσω στα χÝρια μου; Τüτε να δεις τι θα σου κÜμω! Ηλßθια!!! Ε Ηλßθια!) Τþρα που αυτÞ εχÜθη (κι εννοþ τη τελευταßα σελßδα φυσικÜ κι üχι τη μικρÞ Πρþην μου! ¼χι το λÝω μπας και μπερδευτÞκατε κατα τη τρομερÜ τεχνικÞ μου διÞγηση! ¢λλη μια πολý σπÜνια εξυπηρÝτηση Δημιουργοý -με τρþει ο σβÝρκος μου- σε Αναγνþστη!) το κεßμενο μÝνει μυστηριþδες!
      Τþρα πρÝπει να επαναπροσδιορßσω σýντομα, τη θÝση σας στο κεßμενο μου: ΞÝρετε; ΕπειδÞ σχεδüν εκ γενετÞς, Ýχω μια ροπÞ σε φλυαρßα, -αν και τελευταßως δε με πιÜνει πÜντα, ει μη μüνον üταν δεν Ýχω να πω κÜτι σπουδαßο και θÝλω απλÜ να διασκεδÜσω λιγÜκι- σας ενημερþνω üτι πÞρε μικρÞ παρÜταση το ομοý πλησßασμÜ μας, προς τη προτελευταßα σελßδα μου! ¢λλη μια φορÜ ξηγημÝνος!
      Αν üμως δε θÝλετε  καμμιÜ παρÝμβαση κατα την ΑνÜγνωση και θÝλετε να το πιεßτε το πικρü ποτÞρι ως το τÝλος, τüτε εßστε Üξιοι της τýχης σας! Αξιοθαýμαστοι μεν, πλην üμως αξιοθρÞνητοι δε! ¸γω Ýχω δηλþσει παρουσßα μαρτýρων -κι ευκαιρßας δοθεßσης θα το κÜνω πÜλι- πως σÝβομαι και τιμþ üλων των ανθρþπων, üλες τις επιλογÝς, -αρκεß να μη μου γßνονται τσιμποýρια- κι Üρα με 'γειÜ σας με χαρÜ σας!
      ¢ραγε λοιπüν -για να επανÝλθουμε στο αρχικü μας προβληματισμü- τι εßναι αυτü το κεßμενο; Προβληματßστηκα αρκετÜ, üπως προσÝξατε! Μπορεß να μη καταλÞξαμε σε ασφαλÞ συμπερÜσματα περß της κατατÜξεως του μα ξεκαθαρßσαμε πÜρα πολλÜ γýρω απü αυτü κι Üλλα θÝματα! (Σας μßλησα και για τη Πρωην μου)! ΥπÞρξα üσο πιο τßμιος κι üσο πιο αρωγüς κι ειλικρινÞς Þμουν ποτÝ, φωτßζοντας κÜθε σκοτεινη πτυχÞ, πρÜγμα που üπως παραδεχτÞκαμε, δε το 'χει κÜνει κανεßς Ýως τþρα! ¸ριξα και τις προειδοποιÞσεις μου σε τακτÜ, πρÜγμα που επßσης δεν Ýχει ξαναγßνει ποτÝ!
      Τι μÝνει να κÜνω ακüμα; Δýο πρÜγματα: Πρþτον να μη ξεχÜσω να σας 'πω -πρÜγμα που 'ναι ουσιαστικÜ και το πραγματικü θÝμα τοýτου του κειμÝνου και με τη... φλυαρßα σας και τις τüσες Ýξυπνες υποδεßξεις μου, κüντεψατε να ξεχÜσετε- τι μπορεßτε να αγορÜσετε με 10 Ευρþ! Ε λοιπüν μπορεßτε να αγορÜσετε πÜρα πολλÜ -ακüμα-, μα σας παρακαλþ -και... δþστε πολý προσοχÞ σε üτι 'πω τþρα- Ýνα να ξÝρετε: ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Αν λοιπüν Ýχετε στη τσÝπη σας Þ προτßθεστε διακαþς να ξοδÝψετε, μüνον μÝχρι 10 Ευρþ, θα πρÝπει να επιλÝξετε κÜτι που να κοστßζει τüσο -στη χειρüτερη περßπτωση- Þ Ýστω κÜτι φθηνüτερο -στη καλýτερη-! Θα το ξαναπþ: ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ!
      Αυτü εßναι και το κýριως θÝμα: Το Αναλογοýν Αντßτιμον! ΓελÜτε ε; Σας φαßνεται γελοßο που λÝω κÜτι τüσο απλü; ΚαλÜ κÜνετε και γελÜτε γιατß üντως εßναι αστεßο! Να σας πω κι εγþ κÜτι ακüμα, εξ ßσου αστεßο; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ... ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΠΑΡ 'ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ Η ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ... ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟΝ; Χεχεχεχε! Αστεßο δεν εßναι; Ε üχι... δεν εßναι, γιατß Ýχει και πιο αστεßο ακüμα! ΑμÝ! Τι; ¸τσι θα σας αφÞσω; ΠαραπονεμÝνους; ¼χι και δα! Ε λοιπüν... ακοýστε - Þ μÜλλον διαβÜστε- να γελÜσετε: ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Η ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ -ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ- ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; Χαχαχαχαχαχα!
     Ναι! Τþρα μπορεßτε να γελÜσετε με τη καρδιÜ σας και να 'στε βÝβαιοι πως ξÝρω τι λÝω και πÜλι -üπως απü την Üρχη τοýτου του κειμÝνου- εßμαι εντελþς τßμιος κι ειλικρινÞς απÝναντι σας! (Εú... δε πιστεýω να 'στε κι εσεßς απ' αυτοýς Þ αυτÝς ε; ¼χι; Ωραßα!!! Εξ αρχÞς σας συμπÜθησα και σας το λÝω... κατÜμουτρα)!

      Τþρα μας μÝνει Ýνα πρÜγμα πριν τη τελικÞ λýση! Πριν τις τελικÝς συμβουλÝς και τις τελικÝς απαντÞσεις σε κÜθε ερþτημÜ σας! Ναι! Ακüμα και το τι ακριβþς εßναι τοýτο εδþ το κεßμενο! Τι μÝνει; Μα να βρω για λογαριασμü σας Ýναν Απü-ΜηχανÞς Θεü! Ε τι; ¸τσι θα σας Üφηνα εγþ βρε 'σεις; ΜονÜχους; Ε λοιπüν σας το βρÞκα κι εßμαι εγþ ο ºδιος, ο Δημιουργüς, (μπρρρρρρρρ παναγιÜ μου... ßδρωσα) που θ' αφαιρÝσει για πÜρτη σας τοýτη τη σπουδαßα... τελευταßα σελßδα, σþνοντας τη παρτßδα! (¸λπßζω να μην αφαιρÝσατε μüνοι σας την υποτιθÝμενη τελευταßα σελßδα, με κÜποια εκ των προαναφερθεισþν μεθüδων γιατß κατÜ λÜθος θα αφαιρÝσατε τη προπροτελευταßα και μÜλλον τη πατÞσαμε üλοι μας)!
      ΧΡΑΑΑΑΑΑΤΣ (βιαßως και καλÜ)...

 "Στους απü-μηχανÞς θεοýς                                ΙΟΥΝΙΟΣ 2003
 και στ' αδειανÜ πουκÜμισÜ τους..."

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers