Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

Κλασσικά ΙΙ

 
 

Πινακοθήκη 

Sickert

Sickert Walter Richard (1860-1942) Impressionism

                                           Βιογραφικό

     Διακρίθηκε στην Αγγλική ζωγραφική στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο ρόλος του στη Νέα Αγγλική Καλλιτεχνική Λέσχη (New English Art Club) και στις ομάδες του Κάμντεν Τάουν, ήτανε σημαντικός, επίσης όμως βοήθησε στη διάδοση του Ιμπρεσσιονισμού στην Αγγλία, δημιουργώντας ισχυρό δεσμό ανάμεσα στη Παρισινή πρωτοπορία και στις νέες γενιές καινοτόμων ζωγράφων στο Λονδίνο.



     Προερχόταν από κοσμοπολίτικο περιβάλλον και νέος ακόμα, είχε γνωρίσει τις τελευταίες καλλιτεχνικές εξελίξεις στη Γαλλία. Επιθυμούσε να γίνει ηθοποιός κι αυτή η μεγάλη αγάπη για το θέατρο, διακρίνεται σε πολλές από τις πνευματώδεις απεικονίσεις του Αγγλικού Music-Hall. Τελικά, αφοσιώθηκε στη ζωγραφική, με δασκάλους όπως ο Χουΐστλερ κι ο Ντεγκά. Αντλώντας από τη δική τους διδασκαλία, ανέπτυξε τελείως προσωπικό στυλ, που αναδεικνύεται κυρίως στα έργα με σκηνές πόλεων, αλλά και σ' αυτά με θέμα το ανθρώπινο δράμα.



     Γεννιέται στο Μόναχο, γιός ενός Δανού ζωγράφου, στις 31 Μάη 1860. Όταν ήταν 8 ετών, η οικογένειά του μεταναστεύει στην Αγγλία κι εγκαθίσταται στο Μπέντφορντ. Το 1879 γνωρίζει τον Χουΐστλερ και 2 χρόνια μετά, γράφεται σ' ετήσιο κύκλο μαθημάτων της Σχολής Σλέηντ. Τον επόμενο χρόνο αφήνει τη σχολή για να μαθητεύσει στον Χουΐστλερ κι ένα χρόνο μετά, φέρει στο Παρίσι, -μαζί με μια συστατική επιστολή για τον Μανέ και τον Ντεγκά-, το έργο του δασκάλου Συμφωνία Σε Γκρίζο & Μαύρο.
     Το 1885 παντρεύεται την Έλεν Κόμπντεν. Στη Διέπη βρίσκεται πάλι με τον Ντεγκά και μετά ξαναπηγαίνει να τον συναντήσει στο Παρίσι. Την επόμενη χρονιά κάνει τη πρώτη του ατομική έκθεση στη Dowdeswell's Gallery. Το 1893 ανοίγει τη Chelsea Life School, για την υποστήριξη του Χουΐστλερ, μα θα τη κλείσει την επόμενη χρονιά. Το 1898 φιλοτεχνεί το πρώτο μεγάλο πίνακά του, θέματος εμπνευσμένου από το θέατρο, με τίτλο: Καπέλο Από Πίτα Χοιρινού. Εγκαθίσταται στη Διέπη.
     Το 1905 επιστρέφει στο Λονδίνο, νοικιάζει ατελιέ στη Fitzroy Street, σπίτι στο Mornington Crescent του Κάμντεν Τάουν και ξεκινά την επόμενη χρονιά να ζωγραφίζει εσωτερικούς χώρους μ' ανθρώπινες μορφές. Εκθέτει το έργο "Noctes Ambrosianae". Τον επόμενο χρόνο, συγκροτείται η Ομάδα Φιτζρόϋ Στρητ. Το 1911 παντρεύεται τη Κριστίν Ντράμοντ ’νγκους. Το 1913, προκύπτει η ομάδα Λόντον, από την ομάδα του Κάμντεν Τάουν και την επόμενη χρονιά εκθέτει το έργο Ανία στη Νέα Αγγλική Καλλιτεχνική Λέσχη.
     Το 1920 πεθαίνει στο Ανβερμάν, η Κριστίν, πάνω που 'χαν ετοιμαστεί ν' αγοράσουν νέο σπίτι εκεί. Αυτό τονε συντρίβει. Ωστόσο η φήμη του ολοένα και μεγαλώνει. Το 1924 τονε δέχονται ως Αντεπιστέλλον Μέλος στη Βασιλική Ακαδημία. Το 1926 παντρεύεται τη Τερέζ Λεσόρ, ταλαντούχα ζωγράφο, που μάλιστα τονε βοήθησε σε μερικά έργα του. Το 1932 τονε βρίσκει διάσημο πια, ν' αντλεί έμπνευση από το κλασικό θέατρο και τη φωτογραφία.



     Το 1934 γίνεται Μόνιμο Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας ενώ παράλληλα εκλέγεται πρόεδρος της Βασιλικής Ομάδος Βρετανών Καλλιτεχνών (Royal Society Of British Artists). Το 1938 εγκαθίσταται στο Μπαθ, ενώ έχει αλλάξει πολλές κατοικίες (Μπράϊτον, Σεντ Πήτερ-Ιν-Τάνετ), μιας κι είχεν απαλλαγεί από την ανάγκη του ν' αντλεί έμπνευση από το περιβάλλον κι άρχισε να ζωγραφίζει από παλιές φωτογραφίες κι εικονογραφήσεις.



     Στις 22 Γενάρη 1942, πεθαίνει στο Μπαθ, τη τελευταία μόνιμη κατοικία εν ζωή και λαμβάνει ως τελευταία μετά θάνατο κατοικία, στο κοιμητήρι Μπάθαμπτον, σ' ηλικία 82 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν υπόνοιες στηριγμένες σε λεπτομερείς εκθέσεις κι έρευνες, πως ο Σίκερτ ήταν ουσιαστικά ο Τζακ Ο Αντεροβγάλτης. Γίνανε πολλές συζητήσεις, πολλές αντεγκλήσεις, πολλές έρευνες και τελικά ενώ δεν εξαλείφθη η ρετσινιά εντελώς, δεν απεδείχθη και ποτέ ακράδαντα. Δεν αναφέρω λεπτομέρεις ενώ υπάρχουνε πολλές, καθώς δεν είναι αποδεδειγμένες κι άρα μια και μόνη αναφορά χάριν της ενημέρωσης και τίποτε περαιτέρω.

==========================


                           Δυο Γυναίκες Στον Καναπέ






                      Η Κρεββατοκάμαρα Του Τζακ Αντεροβγάλτη



























                                    Βενετία: 'Αγιος Μάρκος


 Αμερικανίδα
                              

 Ανατολίτης



                                        Ανία


 Βέλγος Παρατηρητής



                                         Belvedere



                                            Αγορά Διέπης



                  Εδουάρδος Ο 8ος                                    Βιολέτες


  Φτωχή Γριούλα



          Γυμνή Κοντά Στο Κρεβάτι                          Κοντά Στον Καθρέφτη



                                    Καρολίνα



               Κοπελιά Λούζει Τα Μαλλιά Της



                                              Κόλπος Δουβλίνου



                         Κορίτσι Στο Παράθυρο



             Κυριακάτικο Απόγευμα                      Στο Τραπέζι Του Μπακαρά



                        Λουόμενοι Στη Διέπη



                                       Αγορά Λουλουδιών Στη Διέπη



                                       Γιορτούλα Τσαγιού



                            Μίνι Κάνινγκχαμ



                                  Ολλαντέζα



         Βενετία: Παλάτσο Ελεονόρας Ντούζε



                                Πιερότοι Του Μπράϊτον


  Ροκφόρ



                                        Στο Παγκάκι


 "Τιπερέρυ"

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers