-

Dali &

-


-
.

--.


.

./.

 
 

 

Aldapuerta Jesus Ignacio: & ...

                                          Βιογραφικ

     Ο Χεσος Ιγνθιο Αλδαπουρτα γεννθηκε στη Σεβλλη, στη ντια Ισπανα, γρω στα 1950 και πθανε στη Μαδρτη το 1987, ταν αυτοπυρπολθηκε μσα σε να μικρ δωμτιο, του οποου το νοκι χρωστοσε επ τρεις μηνες.
     Πρασε μεγλο μρος της ζως του εκτς Ισπανας, στη Κεντρικ και τη Ντιο Αμερικ καθς και στις Φιλιππνες. Το τι ακριβς κανε κει παραμνει αββαιο και για την επιβεβαωση τη διψευση των πολυριθμων και ποικλως αρνητικν κι αντιφατικν φημν που κυκλοφρησαν για το τομ του σο ζοσε, θα πρπει να περιμνουμε την ολοκλρωση της αποκρυπτογρφησης των κωδικοποιημνων ημερολογων του. Οι παρακτω «εξομολογσεις» εναι παρμνες απ επιστολς του και απ προγενστερες του κειμνου τοτου συνεντεξεις του.
     Στη πατρδα του υπρξε ως επ το πλεστον μικροκακοποις και φυλακστηκε αρκετς φορς για παραπτματα πως κλοπς κι εμπορα ναρκωτικν -η πλον μακρχρονη και βασανιστικ περοδος κθειρξς του ταν επ Φρνκο. σα χρματα εξοικονομοσε απ τις δραστηριτητς του, τα ξδευε σε βιβλα, κυρως πορνογραφικ, καθς και σε πρνες. Η ροπ του προς τη σκατολογικ λογοτεχνα ρχισε τα πρτα χρνια της εφηβεας του. Πηγ μπνευσης αποτλεσαν οι συχνς επισκψεις του σ' να βιβλιοπωλεο στη Μαδρτη, που ρθε για πρτη φορ σ' επαφ με ντυπο πορνογραφικ υλικ και με τα ργα του Ντε Σαντ. Ο ιδιοκττης ειδε πσο ντονο ταν το ενδιαφρον του και δεν ργησε να του προτενει να του χαρζει τα βιβλα με αντλλαγμα κποιες σεξουαλικς εξυπηρετσεις. Ο Αλδαπουρτα ταν απολτως ικανοποιημενος με αυτη τη συμφωνια:

   "Προτιμοσα νχω το καυλ εκενου του γρου σφηνωμνο στον κλο μου ακμη κι ταν εχα αρκετ μετρητ κι ταν τα ρφια του βιβλιοπωλεου δεν εχαν τποτα της προκοπς, γλειφα κενη τη βρωμερ costilla de carno μνο για τα λεφτ".

     Αργτερα σποδασε επ 2 χρνια στην ιατρικ σχολ, που μαθε τη γεωγραφα του ανθρπινου σματος και πρε μια ιδα της ασλληπτης δυναττητς του για οδνη κι εκφυλισμ. Φρντιζε τους τραυματες και τους ανπηρους με ιδιατερη απλαυση και χαιρταν που οι φαρδις ιατρικς ρμπες «δεν επτρεπαν στη matrona να αντιληφθε τι συχν πεζα το ορθωμνο μου καυλ πνω στους κατκοιτους ασθενες». Κποτε βρκε, τυλιγμνο σε να μπαλκι απ γζες με προορισμ τα σκουπδια, «να μικρ, κυκλικ κομματκι λευκς σρκας». Κατενθουσιασμνος πλυνε το περιτμημνο ακροπσθιο και το πρε μαζ του στο σπτι του. Καυχιτανε συχνα τι το τεντωσε πανω στο πεος του κι εκσπερματισε «αμσως και χωρς καν να ερεθιστ με το χρι μου». μως, εναι γνωστ τι οι ιστορες του Αλδαπουρτα εναι διανθισμνες με πολλ διασκευασμνα και ψευδ στοιχεα κι τσι οι αμτρητες ιατρικς ιστορες του σως να εναι απλς εξωφρενικς υπερβολς. πως ταν αναμενμενο, δεν κατφερε να ολοκληρσει τις σπουδς του στην ιατρικ σχολ.
      

 

     ταν μλλον η μητρα του που τον ενθρρυνε να γρψει, μιας κι η δια εχε το γρψιμο ως χμπι και μερικ απ' τα ποιματ της εχανε γνει δεκτ απ κποια γυναικεα περιοδικ. Παρολαυτ οι συγγραφικς της προσπθειες κλνουνε προς το ρομαντικ και το μελιστλαχτο κι επ' ουδεν λγο δεν αποτελον νδειξη για τη φλογερ ρυπαρτητα των ργων του Αλδαπουρτα. (Εκτς ββαια κι αν εκλβει κανες τα διηγματ του ως μια αρνητικ μετουσωση της επιρρος που δχτηκε). Οι γονες του μαθαν για το ακραο ργο του μνο μετ τον θνατ του, αλλ τον εχαν δη αποκληρσει.
     πως τα τελευταα χρνια της ζως του, τσι κι ο θνατς του καλπτεται απ να πυκν ππλο φημολογας κι υποθσεων. Τη χρονι που μελλε να πεθνει, το 1987, οι νθρωποι που συναναστρεφτανε, παρατηρσανε ξαφνικ επιδενωση της υγεας του και κνανε λγο για την απθεια που αντιμετπιζε τα πντα. Ορισμνοι υποστριξαν τι η πνευματικ του κατρρευση οφειλτανε στη διακα αλλ ανικανοποητη επιθυμα του να αναγνωριστε η λογοτεχνικ αξα των ργων του. Κποιοι λλοι ισχυρστηκαν τι εχε προσβληθε απ τον ι του AIDS κι τι ο φβος του για την πλρη εκδλωση της ασθνειας τον σπρωξε τελικ στην αυτοκτονα. Η αυτοκτονα ταν κι η επσημη εκδοχ για τον θνατ του. Υπρξαν μως κι αντιφατικς φμες, σμφωνα με τις οποες, πεσε θμα δολοφονικς βενττας κι εκτελστηκε απ' ομδα σκληροπυρηνικν θρησκληπτων ακροδεξιν που, εξαγριωμνοι απ το βλσφημο ργο και τον ανερο τρπο ζως του, πραν το νμο στα χρια τους. Οι εικασες αυτς ανκουνε, δχως καμα αμφιβολα, στη σφαρα της εντυπωσιοθηρικς φημολαγνεας, πως κι η ιστορα που τον θλει να βασανστηκε και να δολοφονθηκε απ εμπρους ναρκωτικν στους οποους χρωστοσε μεγλα χρηματικ ποσ. Το μνο σγουρο εναι τι ο διος θα 'ταν αναμφβολα ευχαριστημνος αν μποροσε να μθει τη σγχυση και το σκνδαλο που περιβαλλαν το γεγονς του θαντου του.
     Το Μρτη του 1987, ΟΙ ντρες της πυροσβεστικς υπηρεσας βγαλαν το σχεδν απανθρακωμνο πτμα του μσα απ τις φλγες που εχαν τυλξει το διαμρισμ του. Οι αρχς βρκαν και πραν μαζ τους δεκδες βιβλα που δεν εχαν καε, γγραφα (μεταξ τους και μεγλο μρος των κωδικοποιημνων ημερολογων του), ολοκληρωμνα κι ημιτελ χειργραφα, μια μικρ ποστητα ναρκωτικν κι να δοχεο με βενζνη που, σμφωνα με την αστυνομα, αποτελοσε επαρκς στοιχεο για να στηριχθε η θεωρα της αυτοπυρπλησης. να λλο περεργο αντικεμενο που βρθηκε στο διαμρισμ του -υπρχει κι η σχετικ φωτογραφα ενς χαμογελαστο αστυνομικο που το κρατ στα χρια του- ταν να ψετικο πος που εχε σκαλιστε περτεχνα απ το μηριαο οστ ενς παιδιο. Ο Αλδαπουρτα εχε μιλσει σ' αρκετος γι' αυτ το αντικεμενο, το hueso του, τονζοντας τι ταν ιδανικ για τον ερεθισμ του περινου κατ τη διρκεια της συνουσας του αυνανισμο. Πριν απ τον θνατ του, μως, λοι πστευαν τι κι αυτ η ιστορα ταν ν ακμη δημιοργημα της αχαλνωτης φαντασας του. Καθτι δεν υπρχαν υπνοιες για κποιο γκλημα, το οστινο πος θεωρθηκε επισμως ως να γκροτσκο σουβενρ που εχε φρει απ κποιο απ τα ταξδια του στη Ντιο Αμερικ, εκε που εναι εκολο να εξασφαλσει κανες παρμοια απομεινρια ανθρωπνων σωμτων.
     σως η ιστορα αυτ να αποτελε κι να παρδειγμα της πανουργας του, υπ την ννοια τι οι ισχυρισμο του ταν τσο εξωφρενικο που κανες δεν τους πστευε, τα δε αληθιν στοιχεα που παρθετε ταν τσο περτεχνα μπερδεμνα με ψευδ που λοι σοι κουγαν τις ιστορες του τις εκλμβαναν χωρς δετερη σκψη ως αποκυματα του ευφνταστου νου του. Και τα διηγματ του; Μπως μσω αυτν εξομολογοταν κποια φρικτ του αμαρτματα; πως και με τις ιστορες που διηγονταν ταν μεθοσε, υπρχε και στα διηγματ του μια σντηξη μλλον, μια σγχυση μεταξ του αληθινο και του ψευδος, σως και να αποτελοσαν απλς καλλωπισμνες και παραφουσκωμνες διηγσεις γεγοντων που ο διος δεν εχε βισει, παρ μνο γνριζε γι' αυτ απ δετερο χρι.
     Πρτε ως παρδειγμα το διγημα "Αποδεικτικ στοιχεο", θμα του οποου εναι η παιδοφιλα κι ο κανιβαλισμς στη πιο ακραα τους κφανση. Δεν εναι γνωστ το αν ο Αλδαπουρτα τανε θιαστης ττοιων πρακτικν, αλλ φημολογεται τι κποτε εκμυστηρετηκε το εξς σε να φλο του σε σχση με το περιτμημνο ακροπσθιο που εχε κλψει απ το νοσοκομεο:

   "Η coronα χασε την ελαστικτητ της πολ γργορα, ξερθηκε. Μου ταν πλον πρακτικς χρηστη κι γινε σκληρ τσι την φαγα".

     Δεν χωρε αμφιβολα τι ο Αλδαπουρτα εχε μια εμμον με το θνατο και τους νεκρος. Σε σα αναφρθηκαν παραπνω, θα μποροσαμε να προσθσουμε και το φημολογομενο περιστατικ της σλληψς του απ ισπανος τελωνειακος, κατ την επιστροφ του απ να ταξδι στην Κεντρικ Αμερικ, το 1976. Στον ταξιδιωτικ του σκο εχε 4.000 δολρια, ποσ που πως ισχυρστηκε ο διος αποτελοσε αμοιβ για τις υπηρεσες του ως μισθοφρου. Αυτ που ανησχησε περισστερο τις τελωνειακς αρχς μως, ταν το περιεχμενο ενς μικρο πακτου που κρατοσε κτω απ τη μασχλη του. Το πακτο περιεχε δο ξεραμνα ανθρπινα χρια, κομμνα στο ψος του καρπο κι ο Αλδαπουρτα υποστριξε σθεναρ τι τα εχε αγορσει απ ναν εμπορικ σταθμ που πουλοσε τρπαια πολμου. Τα δο ανθρπινα μλη κατασχθηκαν και ο διος συνελφθη και κρατθηκε για αρκετς ρες. Εκτς ββαια απ το τι χασε τα τρπαι του, εκενο που τον λπησε ταν τι «δεν ψαξαν στον πρωκτ μου για λαθραα, εκενο τον καιρ με ταλαιπωροσε μια φρικτ στομαχικ διαταραχ και θα ταν μεγλη μου χαρ να τους λοσω με τα περιττματ μου, πως τους ξιζε».
     Ττοια ταν τα γεγοντα που συνθεταν τη ζω του, σμφωνα τουλχιστον με τις διφορες ιστορες που κυκλοφορον. Κι σο για το ργο του; Στον ισπανφωνο κσμο παραμνει γνωστο, εν στην Ευρπη η πενιχρ αναγνρισ του οφελεται κατ κριο λγο στις μεταφρσεις των διηγημτων του στα Γαλλικ. Ο Αλδαπουρτα εξφραζε συχν την επιθυμα του να μεταφρει να τμμα του ργου του στο «διεθνς γλωσσικ ιδωμα», γιατ λπιζε πως με αυτν τον τρπο θα κατφερνε να γνωρσει την επιτυχα που δεν εχε γνωρσει στην πατρδα του.
     Το μνο ργο του που μπορε να βρει κανες στην αγγλικ γλσσα εναι η συλλογ διηγημτων "The Eyes", που τρα εκδδεται και στα ελληνικ. Εναι σγουρο τι αυτ το γεγονς θα τον ευχαριστοσε αν ζοσε ακμη, μιας και το αδιαφιλονκητο λογοτεχνικ του νδαλμα ταν ο Ντε Σαντ. Αυτς λλωστε σως να αποτελε και τον μνο συγγραφα που με το ργο του θα μποροσε να συγκριθε ο «βδελυρς, βλσφημος και κτι παραπνω απ εμετικς» κανν του Αλδαπουρτα.     Τα Μτια, εναι μια σειρ διηγημτων και βεβαως αποτελονε τα πιo ακραα κι ιδιρρυθμα ργα του. σοι ασπζεστε φονταμενταλιστικ τη Χριστιανικ πστη, πως oι γονες και τα αδλφια του Αλδαπουρτα, θα συμφωνσετε τι αν εναι αληθιν ακμη και το ν εκατοστ των σων γραψε, ο τρπος που αυτοκτνησε εναι δχως λλο, ταιριαστς.
     Εναι σγουρα ειρωνικ το τι αρνεται να σβσει η φμη που θλει το πτμα που βρθηκε στο διαμρισμ του, το 1987, να ανκει στο δολοφονημνο ομοφυλφιλο σντροφ του (η κατσταση του πτματος ταν ττοια που δεν επτρεψε την αναγνριση του νεκρο) και τον διο να εναι ζωντανς και να ζει στην Κεντρικ Αμερικ, που συγγρφει το magnum opus του. Οι ισπανικς αρχς αρνονται να κνουν οποιοδποτε σχλιο σχετικ με το σενριο αυτ. Ετε εναι νεκρς ετε ζωντανς, το ββαιο εναι πως χαρκανε που ξεφορτθηκαν αυτν τον malhechor.

   ΣΗΜ. (δικ μου): Τυχαα πεσε στα χρια μου το συγκεκριμνο βιβλο Μτια του Αλδαπουρτα. Το διβασα (τουλχιστον σο μπρεσα, γιατ ντως εναι πολ σκληρ και με πολ σκληρ τρπο μλιστα, για τα γοστα μου), και τελικ επλεξα το πιο… πιο, αλλ παρλληλα χι και λιγτερο ανατριχιαστικ, διγημ του, που με τον πολ ιδιρρυθμο τρπο του και το μεσο, χωρς υπεκφυγς, στυλ του, κρδισε τη προσοχ μου αμσως.
     Τσο μικρ, τσο λιτ κι μως νιωσα… πανικβλητος στο φινλε του, για πρα πολλος λγους. Ελπζω να πρει κι αυτ η ανρτησ μου, το χρο που της αρμζει στο Στκι, κι ειδικ στις μρες μας…

          5 Ιονη 2016                  Πτροκλος Χατζηαλεξνδρου

           ---------------------------------------------------------

                                      Το Ξεσκαρτρισμα

     Βδισε ως τον γκισ.
     Ο βαριεστημνος υπλληλος με το χρι του ακουμπισμνο στις πντε στοβες χαρτιν που εχε μπρος του και τη παλμη του να κρμεται προς τα κτω, του επε:
 -"Γερμανς";
 γνεψε αρνητικ.
 -"Πολωνς";
 γνεψε αρνητικ.
 -"Ρσος";
 γνεψε αρνητικ.
 -"Τσχος";
 Κατφαση.
     Το χρι του υπαλλλου κατβηκε, πιασε να ντυπο δλωσης, του το δωσε κι φησε δπλα του να στυλ.
     Εκενος σιωσε το ζαρωμνο ντυπο πνω στο γκισ με περισσ φροντδα. πιασε το στυλ κι ρχισε να γρφει.

νομα.

Επθετο.

Πατρικ επθετο (για γγαμο γυνακα).

Ηλικα.

Εθνικτητα.

Μητρικ γλσσα.

Φυλ.

Ημερομηνα γεννσεως.

Τπος γεννσεως.

Αριθμς δελτου ταυττητας.

νομα συζγου.Πατρικ επθετο συζγου.

Ηλικα συΖγου.

Eθνικτητα συΖγου.

Mητρικ γλσσα συΖγου.

Φυλ συζγου.

Ημερομnνα γεννσεως συζγου.

Τπος γεννσεως συζγου.

Αριθμς δελτου ταυττnτος συζγου.

Αριθμς τκνων.

Ονματα κι nλικες τκνων (αν υπρχουν) .

νομα πατρς.

Τπος γεννσεως πατρς.

Ημερομnνα γεννσεως πατρς.

νομα μnτρς.

Πατρνυμο μnτρς.

Τπος γεννσεως μnτρς.

Ημερομnνα γεννσεως μnτρς.

Ονματα κι nμερομnνες γεννσεως αδελφν (αν υπρχουν).

νομα παππο εκ πατρς.

νομα γιαγις εκ πατρς.

Πατρικ επθετο γιαγις εκ πατρς.

νομα παππο εκ μnτρς.

νομα γιαγις εκ μnτρς.

Πατρικ επθετο γιαγις εκ μnτρς.

     Σκωσε το βλμμα του και κοταξε τον υπλληλο.
     Eκενος ανασκωσε τους μους του και διγραψε μια οριζντια γραμμ με τον δεκτη του.
     βαλε μια παλα και συνχισε.

Μρφωσn(ονματα εκπαιδευτικν ιδρυμτων κι nμερομnνες φοτnσnς).

Ττλοι σπουδν.

Ξνες γλσσες (ομιλομενες μ' ευχρεια).

Ξνες γλσσες (βασικς γνσεις).

Προπnρεσα (ονματα και χρονικς περοδοι απασχλnσnς).

Παροσα επαγγελματικ απασχλnσn.

 Τπος εργασας.

     Πσχατε στο παρελθν απ κποια απ τις παρακτω ασθνειες παθσεις;

Αιμορροδες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Αλκοολισμς: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Βρογχοκλη: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Διαβτης: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Δυσεντερα: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Εμφσημα: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Ερυθρ: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Ημικρανες: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Καρκνος: ΝΑΙ / ΟΧΙ (Αν ΝΑΙ προσδιορστε προσβεβλημνα μρη)

Κολπισμς: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Μασττις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Μρωσις / Πολυθυλωμτωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Ορχτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Παρωττις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Περιαμυγδαλικ απστημα : ΝΑΙ / ΟΧΙ

Σταφυλτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Φθσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Φμωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Φυματωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Χιονστρες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

    Πσχατε στο παρελθν απ κποια λλη ασθνεια πθηση;

     Δεν καταλβαινε μερικς απ τις λξεις κι τσι σ' αυτς βαλε να ερωτηματικο.

     πασχε στο παρελθν κποιος απ τους κοντινος σας συγγενες απ κποια απ τις παρακτω ασθνειες παθσεις. (Αν ΝΑΙ, προσδιορσατε βαθμ συγγενεας):

Αιμορροδες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Αλκοολισμς: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Βρογχοκλη: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Διαβτης: ΝΑΙ / ΟΧΙ

Δυσεντερα: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Εμφσnμα: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Ερυθρ: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Ημικρανες: ΝΑΙ /ΟΧΙ 

Καρκνος: ΝΑΙ / ΟΧΙ  (Αν ΝΑΙ, προσδιορσατε προσβεβλnμνα μρη)

Κολπισμς: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Μασττις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Μρωσις / Πολυθηλωμτωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Ορχτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Παρωττις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Περιαμυγδαλικ απστnμα: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Σταφυλτις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Φθσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Φμωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Φυματωσις: ΝΑΙ / ΟΧΙ 

Χιονστρες: ΝΑΙ / ΟΧΙ

    πασχε στο παρελθν κποιος απ τους κοντινος σας συγγενες απ κποια λλη ασθνεια πθηση;

   
 βαλε και πλι ερωτηματικ σε κενους τους ρους που δεν καταλβαινε.

     Ο υπλληλος εχε εξαφανιστε μσα απ μια πρτα που βρισκταν πσω απ το γκισ του. Ακοστηκε το καζανκι ενς μπνιου. Μερικ δευτερλεπτα αργτερα, ο υπλληλος επανεμφανστηκε μσα απ την πρτα, τινζοντας τα χρια του για να φγουν τα νερ.
     Συνχισε να συμπληρνει την ατηση.

 χετε υπηρετσει τη στρατιωτικ σας θητεα; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 
(Αν ΝΑΙ ποι χρονικ περοδο;)

 χετε ποινικ μητρο; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ παραθσατε λοιπ στοιχεα συμπεριλαμβανομνου του Αριθμο Αστυνομικο Μητρου Αναγνρισης)

 χει εκδοθε εναντον σας Απφαση Περιορισμο Μετακινσεων; ΝΑΙ / ΟΧΙ
(Αν ΝΑΙ παραθσατε Συμπληρωματικ Αριθμ Αναγνρισης)

 χουν υπηρετσει τη στρατιωτικ τους θnτεα συγγενες οι φλοι σας; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ, παραθσατε χρονικς περιδους)

 χουν ποινικ μητρο συγγενες φλοι σας; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ παραθστε λοιπ στοιχεα συμπεριλαμβανομνου του αντστοιχου Αριθμο Αστυνομικο Μητρου Αναγνρισης, που αυτ εναι δυνατν)

 χει εκδοθε εναντον συγγενν φλων σας Απφαση Περιορισμο Mετακινσεων; ΝΑΙ / ΟΧΙ
 (Αν ΝΑΙ, παραθσατε αντστοιχο Συμπληρωματικ Αριθμ Αναγνρισης)

     Συμπληρστε οποιαδποτε επιπρσθετα στοιχεα θεωρετε τι θα πρπει να γνωρΖει η αρμδια αρχ στο παρακτω κεν διστημα.

     Δηλνω υπευθνως και με γνση των συνεπειν του νμου, τι τα παραπνω στοιχεα εναι ακριβ κι τι δεν χω αποκρψει σκοπμως οποιοδποτε στοιχεο θα πρεπε να γνωρζει η αρμδια αρχ. 
                                                                                                       

                   Ημερομηνα                                       Υπογραφ

     Πρε τη δλωση και την δωσε στον υπλληλο, εκενος κονησε το κεφλι του και του επε τι θα πρεπε να την ελγξει πρτα.
     Τη διβασε και διρθωσε μερικ λθη.
     Αυτ τη φορ, ο υπλληλος τη δχτηκε και του γνεψε τι μποροσε να φγει.
     Βγκε απ το δωμτιο.
     ταν ο υπλληλος μεινε μνος του, κανε τη δλωση να μπαλκι μες στα χρια του και την ριξε μσα απ το νοιγμα μιας θυρδας που βρισκταν στον τοχο πσω του. φερε το χρι του κτω απ το γκισ και γρισε να διακπτη.
     Το αχν μουρμουρητ της συσκευς ακτνων Χ που ταν τοποθετημνη πσω απ το γκισ στο ψος της λεκνης, σταμτησε.

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers