Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

Κλασσικά ΙΙ

 
 

Πινακοθήκη 

Duhrer

Duhrer Albrecht, (1471-1528) Symbolism & More 

     Ο σημαντικότερος καλλιτέχνης της εποχής του, συνέβαλλε καθοριστικά στη διάδοση των ιδεωδών της Ιταλικής Αναγέννησης. Πέρασεν όλη τη ζωή του στη Νυρεμβέργη, που τότε ήταν από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα της Γερμανίας, αλλά ταξίδεψεν αρκετά κι επισκέφτηκε την Ιταλία δυο φορές, κάτι που επηρέασε βαθιά το έργο του. Επίσης ο μεγαλύτερος χαράκτης της εποχής του κι ο διασημότερος ζωγράφος της Γερμανίας. Τα εξαίσια χαρακτικά του κυκλοφορούσανε σ' όλη την Ευρώπη κι αργότερα, αποκτήσανε παγκόσμια φήμη.
     Από πολλές απόψεις, πρωτοπόρος. Πρώτος καλλιτέχνης που 'καμε σειρά αυτοπροσωπογραφιών, που καταδεικνύει το πόσο σημαντική θεωρούσε τη θέση του καλλιτέχνη στη κοινωνία και στους καλλιτεχνικούς κύκλους της εποχής. Παρ' όλο που γαλουχήθηκε στο πλαίσιο της μεσαιωνικής παράδοσης της χειροτεχνίας, εκτός απο δεξιοτέχνης δημιουργός, επιδίωξε να διεκδικήσει ρόλο διανοουμένου και να ενταχτεί στους αριστοκρατικούς κύκλους της χώρας του. Πέτυχε το στόχο του και τιμήθηκε ως ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης της Γερμανίας. Επίσης ανέδειξε κι άλλες τεχνικές πλην της χαρακτικής.
     Γεννήθηκε 21 Μάη, στη Νυρεμβέργη κι ήτανε το 3ο από τα 8 παιδιά ενός χρυσόχοου ('Αλμπρεχτ ο Πρεσβύτερος) και της Μπάρμπαρα Χέλπερ. Στα 15 του μαθητεύει στον πατέρα του κι ύστερα στο ατελιέ του σημαντικότατου ζωγράφου της Νυρεμβέργης, Μίκαελ Βόλγκεμουτ. 4 χρόνια μετά, επισκέπτεται τη Κολωνία και τη Βασιλεία. Το 1494 επιστρέφει και παντρεύεται την 'Αγκνες Φράϊ, κόρη εμπόρου. Επισκέπτεται την Ιταλία για να ξεφύγει από την επιδημία πανώλη και να σπουδάσει τη τέχνη του. Την επόμενη χρονιά επιστρέφει κι ανοίγει ατελιέ ξυλογραφίας.
     Το 1498 γίνεται διάσημος με τη σειρά ξυλογραφιών με τίτλο "Αποκάλυψη". Γνωρίζει τον Βίλιμπαλντ Πιρκχάϊμερ, που παραμένει ο καλύτερος φίλος, σ' όλη του τη ζωή. Το 1505 κάνει 2ο ταξίδι στην Ιταλία κι επισκέπτεται Μπολόνια και Φλωρεντία, αλλά περνά το περισσότερο καιρό του στη Βενετία, μελετώντας Ραφαήλ & Ντα Βίντσι. 2 χρόνια μετά, επιστρέφει και κατά τη διάρκεια της επιστροφής ζωγραφίζει μια σειρά ακουαρέλες με θέματα, τοπία. Αγοράζει ένα μεγάλο σπίτι στη Νυρεμβέργη.
     Το 1514 τελειώνει 3 μεγάλα χαρακτικά: "Ο Ιππότης Ο Θάνατος & Ο Διάβολος", "Ο 'Αγιος Ιερώνυμος Στο Σπουδαστήρι Του" και το "Μελαγχολία". Τον επόμενο χρόνο και σε συνεργασία με τον αυτοκράτορα Μαξιμιλιανό Α' των Αψβούργων, του εκχωρείται ετήσια αποζημιώση. Το 1520 επισκέπτεται την Ολλανδία και παθαίνει ελονοσία. 5 χρόνια μετά εκδίδει το έργο "Πραγματεία Περί Των Μετρήσεων", το πρώτο του βιβλίο και φιλοτεχνεί τους "Αποστόλους", την επόμενη χρονιά.
     Το 1528, στις 6 Απριλίου, πεθαίνει και θάβεται στο Ναό του Αγίου Ιωάννου, στη Νυρεμβέργη, σ' ηλικία μόλις 57 ετών. Μετά το θάνατό του εκδίδεται το συνολικό έργο του: "4 Βιβλία Για Τις Ανθρώπινες Αναλογίες".



                               Aυτοπροσωπογραφία Στα 22

                         Αυτοπροσωπογραφία Στα 26



                        Αυτοπροσωπογραφία Στα 28



                                  Ο Πατέρας Του



                    Πορτραίτο Βενετσιάνας Κοπέλλας



                           Ιησούς Δωδεκαετής Στο Ναό



              Η Αγία 'Αννα Με Τη Παρθένο & Το Θείο Βρέφος



                              Nεκρά Φύση



                                              Σκίουροι

                 Δικαστικό Μέγαρο Του Ίνσμπρουκ



                Οι Εφτά Οδύνες Της Παναγίας



                                             Λαγός



                           Προσκύνημα Των Μάγων

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers