Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

Κλασσικά ΙΙ

 
 

Πινακοθήκη 

Reignolds

Reynolds Joshua, (1732-1792)

     Ένας από τους μεγαλύτερους προσωπογράφους του 18ου αιώνα. Προσπάθησε ν' αναδείξει και τη λάμψη των μεταγενέστερων ζωγράφων και ν' αναδείξει τη προσωπικότητα των θεμάτων του. Κατάφερε ν' αναβιβάσει τη τέχνη της ζωγραφικής στην Αγγλία, που μέχρι τότε δεν ήταν ανεβασμένη ιδιαίτερα. Έκανε κι αρκετά "καπρίτσια".
     Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1732 στο Πλίμπτον του Ντεβονσάιρ, γιος του αιδεσιμότατου Σάμιουελ. Το 1740 πηγαίνει στο Λονδίνο για να μαθητεύσει στο ατελιέ του Τόμας Χάντσον. 3 χρόνια μετά επιστρέφει στο Ντεβονσάιρ. Το 1749 επισκέπτεται τη Μαγιόρκα. Το 1752 εγκαθίσταται για 2 χρόνια στη Ρώμη, μετά επισκέπτεται Φλώρεντία, Βενετία, Παρίσι και μετά πίσω στο Πλίμπτον.
     Το 1753 καταξιώνεται ως προσωπογράφος στο Λονδίνο. Το 1760 επισκέπτεται το Λέστερ και 4 χρόνια μετά ιδρύει τη Λέσχη "ΤHE CLUB". Το 1768 εκλέγεται πρόεδρος της Βασιλικής Ακαδημίας και 5 χρόνια μετά Δήμαρχος στο Πλίμπτον. Το 1781 ταξιδεύει Ολλανδία και Γερμανία και 3 χρόνια μετά διορίζεται ζωγράφος της Βασιλικής Αυλής. Το 1789 χάνει το ένα του μάτι και 2 χρόνια μετά μένει τελείως τυφλός.
     Το 1792 πεθαίνει από όγκο στο συκώτι, σ' ηλικία 60 ετών.

===============                     Κάπταιν-Όσμπουρν                                               Οπτασία                                 Δούκας                                                       Κοριτσάκι                                                                   Πορτρέτα                          Μις Ελίζαμπεθ                                                Χάστινγκς                                                           Πορτρέτα ΙΙ                            Οικογένεια                                Πορτρέτο Νεαρού


 Κόκμπουρν                                         Οικογενειακό Πορτρέτο


                   3 Κοπέλλες στολίζουνε τον Υμεναίο


 Χιούζ


 Μαίρη Τόμας


 Κόμησσα Λίνκολν


 Ιωάννης Βαπτιστής


 Μις Νέλι


 Μις Ελίζαμπεθ


 Μις Φράουλα


 Μις Τζένη Μπόουλς


 Μις Τζέην Μπράντιλ


 Μις Μαίρη Νέσμπιτ


 Κυρία Σούζαν & Το Μωρό


 Περντίτα                                              Συντροφιά


 Μις Σίντονς Ως Μούσα


 Μις Σέλμ

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers