Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

Κλασσικά ΙΙ

 
 

Πινακοθήκη 

Rubens

Rubens Peter Paul (1577-1640) Baroque

     Γεννήθηκε στο Ζίγκεν της Βεστφαλίας, γιoς δικηγόρου, του Γιαν και της Μαρίας. 13 ετών εγκαταλείπει το σχολείο για να γίνει ακόλουθος της κόμισσας του Λαλέν. Τον επόμενο χρόνο ξεκινά σπουδές ζωγραφικής, πρώτα με τον Τόμπιας Φέραχτ κι ύστερα με τον Όττο Βαν Βέεν.
     Το 1598 γίνεται μέλος της συντεχνίας ζωγράφων της Αμβέρσας. Στο ξεκίνημα του 1600, φεύγει για την Ιταλία, όπου και θα ζήσει όλη την υπόλοιπη ζωή του, κυρίως στην υπηρεσία του Βιτσέντζο Γκονζάγκα, Δούκα της Πάντοβα. Το 1608 επιστρέφει για να δει την βαριά άρρωστη μητέρα του, που μετά σύντομη πάλη με την αρρώστια της, πεθαίνει. Μετά τη κηδεία, επιστρέφει στην Ιταλία, αλλά, άλλη μια μαύρη χρονιά, το 1626, χάνει τη κόρη του και μόλις 3 μήνες ύστερα, πεθαίνει κι η σύζυγός του, Ισαβέλλα Μπροντ.
     Το 1630 παντρεύεται την Έλεν Φούρμαν και παράλληλα χρίζεται Ίππότης από τον Κάρολο Α' της Αγγλίας. Τον ίδιο τίτλο, πήρε κι ύστερα ένα χρόνο, από τον Φίλιππο Δ'. Το 1935 ολοκλήρωσε την οροφή της αίθουσας συμποσίων, στο μέγαρο Γουάϊτχολ, παραγγελία του Καρόλου Α'.
     Πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 63 ετών και θάβεται στην πόλη του την Αμβέρσα, που τον τίμησε, όχι μόνο σα καλλιτέχνη, αλλά κι ως έναν εξαιρετικό άνθρωπο.


============================                                  Οι Τρείς Χάριτες                              Στο Κυνήγι Της 'Αγριας Αρκούδας                                Moρφές Στο Μισόφωτο                             Ένωση Νερού & Γης                                                   Σίμον & Περό                  Ερωτιδείς Σε Χορό                      Προμηθέας Δεσμώτης                     Λήδα & Κύκνος                Αδάμ & Εύα: Η Πτώση                           Αρπαγή              Σαμψών & Δαλιδά              Έρωτας Βοσκού                                          Η Μάχη Του Ανγκιάρι


 Θάνατος Σενέκα               Σουζάνα Στο Λουτρό             Η Τουαλέτα Της Αφροδίτης                                  Προσκύνημα Των Βοσκών


 Η Γούνα                                               Ο Κήπος Του Έρωτα                              Ο Μυστικός Δείπνος

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers