Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

Κλασσικά ΙΙ

 
 

Πινακοθήκη 

Dyck

Dyck Sir Anthonis Van, (1599-1641) Baroque    

     Γεννήθηκε στην Αμβέρσα 22 Mάρτη κι ήτανε το 7ο παιδί ενός πλούσιου εμπόρου (Φρανς κι η σύζυγός του Μάρα). Το 1607 οι γονείς του, αγοράζουνε πολυτελή κατοικία στη Κόρτε Νιούστρααντ. Σ' ηλικία 10 ετών αρχίζει τη μαθητεία του δίπλα στον Χέντρικ Βαν Μπάλεν. Σε μόλις 4 χρόνια, ζωγραφίζει τον πίνακα: Πορτραίτο Του Γέροντα, το παλιότερο διασωθέν έργο του.
     Τον Οκτώβριο του 1618, γίνεται μέλος στη Συντεχνία Ζωγράφων Αμβέρσας κι αρχίζει να εργάζεται στο ατελιέ του Ρούμπενς. Το 1627 ανοίγει δικό του ατελιέ και δουλεύει σα προσωπογράφος. 1 μόλις χρόνο μετά -κι εν απουσία του Ρούμπενς στο εξωτερικό- ανακηρύσσεται κορυφαίος ζωγράφος της Φλάνδρας.
     Εργάστηκε στην αυλή του πρίγκηπα της Οράγγης, Φρειδερίκου Ερρίκου κατά το 1631 και τον Μάρτη του επομένου χρόνου, πάει στην Αγγλία, όπου ο Κάρολος Α' τον διορίζει Πρώτο Ζωγράφο και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, Ιππότη -εξ ου και το προσωνύμιο Sir στ' όνομά του-. Το 1638 παντρεύεται τη Μαίρη Ρούθβεν, Κυρία Επί Των Τιμών Της Α.Μ. της Βασιλίσσης.
     3 χρόνια μετά, αρρωσταίνει σοβαρά και στις 9 Δεκέμβρη αφήνει τη τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 42 ετών!

======================                        Αυτοπροσωπογραφία               Η Σύζυγός Του                                          Δίας Ως Σάτυρος Στη Διδώ                                 Ρινάλντο & Αρμίντα                                                 Σαμψών & Δαλιδά                                                        Aγία Οικογένεια               Το Φίλημα Του Ιούδα                           'Αγιος Ιερώνυμος


 Σουζάννα Στο Λουτρό                      Αφροδίτη & Ήφαιστος                  Μαργαρίτα Σνάϊντερς

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers