Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

 
 

Πινακοθήκη 

Sisley

Sisley Alfred (1839-1899Impressionism   *

* Το πορτραίτο αυτό το 'καμε ο Ρενουάρ κι υπάρχει στο Στέκι.

     Ο αυθεντικότερος εκφραστής κι εξέχουσα μορφή του Ιμπρεσσιονισμού. Τοπιογράφος σχεδόν εξ ολοκλήρου, απέδωσε στα έργα του, με μεγάλη ευαισθησία, τις εναλλαγές του φωτός και των συνθηκών ζωής στη Β. Γαλλία. Μελετούσε πολύ προσεχτικά τις αλλαγές των εποχών. Υπήρξεν επίσης και πολύ σεμνός και συνεσταλμένος. Οι φίλοι του συγκεντρώνονταν γύρω από τον Μονέ και τον Ρενουάρ. Εκείνος δε γνώρισε την επιτυχία και την αναγνώριση όσο ζούσε και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, μόνος.
     Γεννήθηκε 30 Οκτώβρη, στο Παρίσι (Rue de troi Borne 19), γιός ενός Καθώς-Πρέπει Βρετανού εμπόρου, του Γουίλιαμ. Προοριζότανε κι εκείνος για την ίδια ...σταδιοδρομία κι έτσι μεταξύ 1856-57, βρέθηκε στο Λονδίνο για να λάβει εμπορικές σπουδές. Ωστόσο γρήγορα επέστρεψε και το 1860, πηγαίνει να σπουδάσει στο ατελιέ του Γκλέηρ, όπου και την επόμενη χρονιά συναντά τους, Μονέ, Ρενουάρ και Μπαζίλ.
     Το 1866, το Σαλόν δέχεται τα πρώτα έργα του. 1 χρόνο αργότερα κι ενώ δουλεύει στο Ονφλέρ, γεννιέται ο γιος του Πιέρ και το 1869, γεννιέται η κόρη του Ζαν-Αντέλ. 2 χρόνια μετά, χάνει όλη του τη περιουσία. Στα χρόνια μεταξύ 1873-1882, εκθέτει έργα του, σ' εκθέσεις καλλιτεχνών. Το 1897 παντρεύεται τελικά την Μαρί-Λουΐζ-Αντελαΐντ-Εουζενί Λεσουεζέκ κι αναγνωρίζει τα δυό παιδιά του, μα την επόμενη χρονιά εκείνη πεθαίνει. Ένα χρόνο αργότερα πεθαίνει κι αυτός, στις 29 Γενάρη, στο σπίτι του στο Μορέ σ' ηλικία 60 ετών και θάβεται δίπλα στην Εουζενί του.
-------------------------------------------------------------------------------------------


            Το Εγκαταλελειμμένο Σπίτι                              Βαρκάρηδες Του Ποταμού                                                    Πορτ Μαρλύ                                               Κάτω Από Τη Γέφυρα                                                           Σαμπλόν                                  Τρελές Αγελάδες Στη Λουβεσιέν                Στο Ποταμό Λουάνγκ                                            Τοπίο                            Ιστιοφόρο Στον Λουάνγκ                                           Χωριό                              Γέφυρα Του Λουάνγκ                           Στην Όχθη Του Λουάνγκ                                           Αλέα                                          Στη Σκιά                            Εκκλησία Της Μορέ                                                Μύλος Στη Μορέ                                        Γέφυρα Στη Βιλνέβ
                                   

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers