-

Dali &

-


-
.

--.


.

./.


 
 

 

(): & 2

     Με ρωτνε γιατ χω να κλλημα με τη 10ετα των 70'ς, εν, κατ καιρος χουνε γνει μικρς μουσικς εκρξεις, χουνε ψιλοξεκινσει ρεματα: νγρικα μπλουζ, ραγκτιμ, τζαζ, μπντες, πια σοουλ, κλπ, σε λες τις εποχς, Θα απαντσω τρα σ' αυτ το ερτημα, με μια... παραβολ:
      Ας υποθσουμε πως ποθετε πρα πολ να τομο (αναλγως του φλου ββαια) κι αυτ επσης πρα πολ εσς. Το φρνει λοιπν ο καιρς και συναντιστε. Χνετε ορφους, χνετε μυαλ, μπανετε σε αντθετα ρεματα κυκλοφορας, γιατ ο νους σας εναι στο... αυτ που πρκειται να συμβε. Στη φορια δε προφτανετε μτε να χαιρετιστετε, αρπζεστε, ρον-ρον, μτε να γδθετε δε προφτανετε, σκζετε και καν ροχο και... συμβανει!
     Ξπνοοι κι οι δυο πασχζετε να βρετε τις ανσες σας και να ηρεμσετε.
     (Αυτ εναι η 10ετα των 60'ς! Ττοια κρηξη δε ξανδε ο κσμος, κι χι μνο στη μουσικ. Οι κραδασμο, οι... "μετασεισμο", το "ωστικ" αυτ κμα, συντραξε τον κσμο).
     Επιτλους λοιπν βρκατε τις ανσες σας, ηρεμσατε και τρα εναι η ρα να δετε λιγκι πιο βαθι, το δπλα σας, να το αγγξετε απαλ, να το χαδψετε, να το πειρξετε, να χαριεντιστετε, να μιλσετε, να πετε και κενη τη ξεχασμνη "καλησπρα", κι ,τι τλος πντων... Μχρι να ξεκινσει ο... επμενος γρος, που αυτ τη φορ, χωρς πεση, χωρς βιση, απαλ, αργ, μορφα, τρυφερ, θα.. πτε παρακτω. Κι τσι, συνθως ξεκιν μια σχση, σως και βου, καμι φορ.
     (Αυτ ταν η 10ετα των 70ς. Εκε, ,τι εχεν εξαχθε, μχρι ττε, μεγλωσε, δεσε, ωρμασε, τσο ποιοτικ αλλ και ποσοτικ. Ξεπηδσαν να σωρ απαρχς, συνεχσαν να σωρ ωριμτερα πργματα. Κι αυτ η 10ετα τανε στριξη κι επαξηση, της τσον εκρηκτικς αυτς αρχς).
Το ξρω, δεν θα υπρξει σε αυτ τη σχση ξαν, διο ξεκνημα, κι σως οτε δια συνχεια. Κι οι 2 μως αυτς στιγμς θα μενουνε χαραγμνες αινια. Η συνχεια, θαναι πιο πια, ως πτωτικ. (στη σχση εννο κι χι στη μουσικ).
     Αλλ πως λει κι ο Καβφης, (αν τον αλλξω λιγκι): Εσαι τυχερς και θαρραλος, εσ που αξιθηκες μια ττοια (10ετα) πλη!)
     Σμερα, συνεχζοντας τη προχτεσιν κουβντα, θα εστισω λγο ακμα τη προσοχ, σε κενο το επικ συγκρτημα: τους "Rainbow" και στον αδιαφιλονκητο ηγτη τους Ρτσι Μπλκμορ. Και στο τλος μια απ τις πιο αγαπημνες ροκ μπαλντες, λων των εποχν. Εμπρς λοιπν, δεθετε:
----------------------------------

                           ΜΕΡΟΣ 2ον: Rainbow

                                    Βιογραφικ     Οι Rainbow εναι το συγκρτημα που δημιοργησε ο κιθαρστας Ρτσι Μπλκμορ, αμσως μετ την αποχρηση του απ τους Deep Purple (λλο επικ συγκρτημα, μα γι' αυτ θα τα πομε λλη μρα), μαζ με 4 πρην μλη του συγκροτματος Elf. Εναι να απ τα γνωσττερα ονματα στο χρο της χαρντ ροκ μουσικς και πρωτοσττησαν στη δημιουργα του μουσικο ιδιματος power metal.     Ο κιθαρστας Ρτσι Μπλκμορ αποχρησε απ τους Deep Purple μετ την κυκλοφορα του λμπουμ "Stormbringer", λγω των ντονων φανκ επιρρον που εχε πλον ο χος του συγκροτματος. χοντας δουλψει στο παρελθν με μλη των Elf, των οποων ο πρτος δσκος κυκλοφρησε σε παραγωγ των Ρτζερ Γκλβερ και αν Πις, ηχογρφησε τον δσκο "Ritchie Blackmore's Rainbow" με τους Ρνι Τζιμς Ντο στα φωνητικ, Γκρεγκ Γκρομπερ στο μπσο, Γκρι Ντρσκολ στα τμπανα και Μκι Λι Σουλ στα πλκτρα. Τη παραγωγ ανλαβε ο Μρτιν Μπερτς κι οι συνθσεις ταν αποτλεσμα της συνεργασας του Μπλκμορ με τον Ντο, εν συμπεριλφθηκαν κι οι διασκευς στα "Black Sheep Of The Family" των Quatermass και "Still I'm Sad" των Yardbirds.
     Αυτ η σνθεση των Rainbow δεν επζησε για πολ, αφο ο Μπλκμορ απλυσε τον Γκρομπερ τον Ιολιο του 1975 και τους Ντρσκολ και Λι Σουλ τον επμενο Σεπτμβριο. Στη θση τους προσλαβε τον ντρμερ του Τζεφ Μπεκ, Κζι Πουελ, τον μπασστα Τζμι Μπην και τον κιμπορντστα Τνι Κρε. Το συγκρτημα παιξε τη 1η του συναυλα στις Ηνωμνες Πολιτεες στα τλη του 1975, μ' να μεγλο ουρνιο τξο να καλπτει τη σκην.     Στις αρχς του 1976 επστρεψαν στο στοντιο, με παραγωγ και πλι τον Μπερτς, με σκοπ την ηχογρφηση του 2ου τους δσκου. Το καλοκαρι κενης της χρονις περιδευσαν και πλι στην Βρεια Αμερικ, την δια περοδο που κυκλοφρησε νας απ τους καλτερους δσκους τους, με την ονομασα "Rainbow Rising", ποy περιλμβανε το τραγοδι "Stargazer", κομμτι το οποο νωσε τη κλασικ μουσικ με το σκληρ ροκ, σε συνδυασμ με τα πολ δυνατ φωνητικ του Ντο και το βιρτουζικο παξιμο της κιθρας του Μπλκμορ. Ο δσκος ανβηκε ως το No 11 των βρετανικν τσαρτ, πως εχε κνει και το πρτο λμπουμ του συγκροτματος. Στα τλη της χρονις το συγκρτημα περιδευσε στη Μεγλη Βρετανα και για πρτη φορ στην Ιαπωνα.
     Μετ τη περιοδεα για τη προθηση του "Rainbow Rising", ο Μπλκμορ αντικατστησε τον Μπην και τον Κρε με τον Μπομπ Ντισλι και τον Ντηβιντ Στουν, αντστοιχα. Με σκοπ να διατηρσουν τη δημοτικτητα τους σε ψηλ εππεδα, κυκλοφρησαν το ζωνταν ηχογραφημνο "Rainbow On Stage" τον Ιολιο του 1977. Πριν τη κυκλοφορα του 3ου τους στοντιο δσκου, οι Rainbow πραγματοποησαν μα sold-out περιοδεα στην Βρετανα κι ολοκλρωσαν λλη μα σειρ εμφανσεων στην Ιαπωνα στις αρχς του 1978. Στις 9 Απρλη 1978 κυκλοφρησαν το "Long Live Rock 'n Roll" και μετ τη περιοδεα για τη προθηση του, ο Μπλκμορ κανε νες αλλαγς στη σνθεση, εντσσοντας στο συγκρτημα τον πρην μπασστα των Deep Purple, Ρτζερ Γκλβερ στη θση του Μπομπ Ντισλι και τον Ντον ρε στη θση του Ντηβιντ Στουν. Ο Ρνι Τζιμς Ντο διαφνησε μ' αυτ τη κνηση κι αποχρησε το Γενρη του 1979.     Νος τραγουδιστς του συγκροτματος ταν ο τραγουδιστς Γκρχαμ Μποντ των Marbles, αν κι η αρχικ πρθεση του Μπλκμορ ταν το μικρφωνο του συγκροτματος να αναλβει ο πρην τραγουδιστς των Deep Purple, αν Γκλαν, πρταση που ο Γκλαν αρνθηκε. νας λλος υποψφιος για τη θση ταν ο Πτερ Γκλμπι, που τελικ ανλαβε τα φωνητικ των Uriah Heep.
     Με τη να σνθεση, οι Rainbow κυκλοφρησαν το δσκο "Down to Earth" με τις μεγλες επιτυχες "Since You've Been Gone" και "All Night Long", αποβλλοντας την επικ στιχουργικ των προηγομενων λμπουμ τους.     Η περιοδεα για το δσκο περιελμβανε εμφανσεις στις Ηνωμνες Πολιτεες ως support συγκρτημα στους Blue Öyster Cult, ακολουθομενες απ μεγλες εμφανσεις στην Ευρπη και την Ιαπωνα, για να ολοκληρωθε με το συγκρτημα να εμφανζεται σαν πρτο νομα στο ιστορικ φεστιβλ "Monsters of Rock" στις 16 Αυγοστου 1980. Αυτ ταν κι η τελευταα συναυλα του ντρμερ Κζι Πουελ πως και του Γκρχαμ Μποντ, ο οποος εκδιχθηκε απ το συγκρτημα λγω προβλημτων αλκοολισμο.
     Αντικατασττες τους ταν ο τραγουδιστς Τζο Λιν Τρνερ κι ο ντρμερ Μπμπι Ροντινλι, ο οποος αρνθηκε πρταση να γνει μλος των Kiss. Αυτ η σνθεση κυκλοφρησε τον δσκο "Difficult to Cure" τον Φεβρουριο του 1981, με μεγαλτερες επιτυχες το "I Surrender" και το ομνυμο κομμτι, που τανε διασκευ της 9ης συμφωνας του Μπετβεν. Οι Rainbow περιδευσαν στην Αμερικ τον Μρτη, πριν συνεχσουν στην Ευρπη και την Ιαπωνα. Στη διρκεια αυτς της περιοδεας, ο ρε αποχρησε κι αντικαταστθηκε απ τον Ντηβιντ Ρσενθαλ, με τον οποο κυκλοφρησαν το "Straight Between the Eyes" κνοντας τον χο τους ακμη πιο εμπορικ. Ο δσκος περιεχε τη μεγλη επιτυχα "Stone Cold".     Για το "Bent Out Of Shape" του 1983, αντικαταστθηκε ο Ροντινλι απ τον Τσακ Μπορτζι. Ο χος τους εχε φτσει σε μονοπτια μελωδικο ροκ, που παρ' λο το τι ταν ιδιατερα ποιοτικ, εχε απομακρυνθε πρα πολ απ τον αρχικ χαρντ ροκ - ορχηστρικ χο του παρελθντος. Μετ απ μα συναυλα τον Μρτη του 1984 στην Ιαπωνα που μαζ με μα 80μελ ορχστρα παιξαν το "Difficult to Cure", ο Ρτσι Μπλκμορ αποφσισε να διαλσει το συγκρτημα για να επανενταχθε στους Deep Purple. Δο χρνια μετ τη διλυση τους, κυκλοφρησε ο δσκος "Finyl Vinyl", με ανκδοτες ζωντανς και στοντιο ηχογραφσεις.
     Το χειμνα του 1993, ο Μπλκμορ αποχρησε απ τους Deep Purple μετ απ ντονες διαμχες με τον αν Γκλαν. Στα τλη της επμενης χρονις κανε πρβες με σκοπ να ξεκινσει και πλι την σλο καριρα του, μαζ με τον τραγουδιστ Ντογκι Γουιτ. Κατ τα πρτα αυτ βματα, ενεπλκη κι ο μπασστας Ρομπ ΝτεΜαρτνο. Ο Μπλκμορ αποφσισε να δημιουργσει και πλι τους Rainbow με τους Ντογκι Γουιτ στα φωνητικ, Γκρεγκ Σμιθ στο μπσο, Τζον Ο' Ριλι στα τμπανα και Πωλ Μρις στα πλκτρα. Το συγκρτημα περιδευσε με μεγλη επιτυχα στην Ευρπη τον χειμνα του 1995, χωρς μως να υπρξει ιδιατερη ανταπκριση απ τα βρεττανικ ΜΜΕ.     Τον Αγουστο του 1995 κυκλοφρησε ο δσκος "Stranger In Us All", μετ την κυκλοφορα του οποου ο Τζον Ο' Ριλι αντικαταστθηκε απ τον παλι γνριμο, Τσακ Μπορτζι. Αν και γνρισε επιτυχα στις υπλοιπες ευρωπακς χρες, ο δσκος δε κατφερε να μπει στο Top-100 των τσαρτ της Μεγλης Βρετανας.
     Το 1997, ο Μπλκμορ αποφσισε να διαλσει το συγκρτημα για να δημιουργσει με τη σζυγο του, Κντις Νιτ, τους Blackmore's Night. Το φθινπωρο του 1998, ο Κζι Πουελ μλησε με τον Μπλκμορ για μα επαννωση της παλις σνθεσης η οποα εχε κυκλοφορσει το "Rainbow Rising". Η επαννωση της κλασικς σνθεσης των Rainbow δε πραγματοποιθηκε λγω του θαντου του Πουελ τον Απρλιο του 1998. 12 χρνια αργτερα, την νοιξη του 2010, ο θνατος του Ρνι Τζιμς Ντο δωσε τλος στις ελπδες των οπαδν του συγκροτματος για επανεμφνιση τους.     Παρ' λα αυτ, το 2015 ο Μπλκμορ ανακονωσε συναυλες των Rainbow μσα στο 2016, με τραγουδιστ τον Ρνι Ρομρο των Lords Of Black, ντρμερ τον Ντιβιντ Κιθ των Blackmore's Night, κιμπορντστα τον Γιενς Γιχανσον των Stratovarius και μπασστα τον Μπομπ Νουβ. Η σνθεση αυτ κυκλοφρησε το ζωνταν ηχογραφημνο, διπλ λμπουμ "Live in Birmingham 2016", το οποο ηχογραφθηκε στις 25 Ιουνου 2016 στη Genting Arena του Μπρμιγχαμ.
     Τον Απρλη του 2017, ο Μπλκμορ δλωσε τι χουν ηχογραφσει δο κομμτια κι εναι πολ πιθαν να κυκλοφορσουν δο να σινγκλ...
Ας περιμνουμε λοιπν να δομε, μλλον, ν' ακοσουμε. Κι σο περιμνουμε, ας ακοσουμε παρα αυτ το διαμντι, που κρατ βαθι μες στη ψυχ του, επιρρος απ Τζμι Χντριξ και Πινκ Φλυντ.
------------------------------------

Οι Ιστορες

   1η). Παρακτω λοιπν θα ξεκινσω με το αγππημνο μπλουζ των '70ς το "Ουρνιο Τξο" τους. Σε κθε πρτυ τανε "μαστ", εκτς απ θαυμσιο κομμτι, ταν απαλ καιι διαρκοσε... τ τι καρδιοχτπι, το τ τρμουλο, δεν περιγρφεται... Πμε...

Catch The Rainbow

Στχοι: Ρνι Τζημς Ντο
Μουσικ: Ρτσι Μπλκμορ
1η εκτ.: Ρνι Τζημς Ντο 1975
λμπουμ: "Rainbow" 4/8/1975

When evening falls
She'll run to me
Like whispered dreams
Your eyes can't see

Soft and warm
She'll touch my face
A bed of straw
Against the lace

We believed
we'd catch the rainbow
Ride the wind
to the sun
Sail away
on ships of wonder

But life's not a wheel
With chains made of steel
So bless me

Come the dawn
Come the dawn
Come the dawn
Come the dawn

We believed we'd catch the rainbow
Ride the wind to the sun
And sail away on ships of wonder

But life's not a wheel
With chains made of steel
So bless me, oh bless me, bless me

Come the dawn
Come the dawn
Come the dawn
Come the dawn

δραξε Το Ουρνιο Τξο

Σα πσει η νχτα
τρχει σε μνα
σαν νειρο ψιθυριστ
που δε μπορε να δετε

Καυτ κι απαλ
θ' αγγξει τη μορφ μου
σε κρεβτι απ' χυρο
και χι σε δαντλα

Και θαρροσαμε
πως κρατγαμε
σφιχτ τ' ουρνιο τξο
καβλλα στον νεμο
σαλπραμε στον λιο
με το πλοο των θαυμτων

Μα τοτη η ζω
δεν εναι τροχς
κι αλυσδες απ' ατσλι
γι' αυτ, βλγησ με

Κι λα την αυγ...
Κι λα την αυγ...
Κι λα την αυγ...
Κι λα την αυγ...

Και θαρροσαμε
πως κρατγαμε
σφιχτ τ' ουρνιο τξο
καβλλα στον νεμο
σαλπραμε στον λιο
με βρκα τ' νειρο

Μα τοτη η ζω
δεν εναι τροχς
κι αλυσδες απ' ατσλι
γι' αυτ, βλγησ με

Κι λα την αυγ...
Κι λα την αυγ...
Κι λα την αυγ...
Κι λα την αυγ...


=============================

   2η). Αν πισατε τι εννο, μπορομε ν' ακοσουμε το σημεριν τραγουδκι, να θεσμικ, κατ τη ταπειν μου γνμη, για τα 70'ς, (βρσκεται και στο μσον της) και που χει ημερομηνα 1ης κυκλοφορας τα 15ετ μου γενθλια: 4/8/1975. (Ε ρε γλντια!!!) Θα το λεγες πολιτικ σως, σως πλι να το πεις θρησκευτικ, αλλ και κοινωνικτατο να το πεις κανες δε θα σου φρει αντρρηση. Εναι να τραγοδι, -απ τα πληρστερα ροκ κομμτια που 'χω ακοσει- που εναι εκτς απ θαυμσιο, και πασπαρτο και με πολλ νοματα μσα του κι η μουσικ του απστευτη.
     Πμε παρα και συγνμη για τη μετφραση, αλλ τανε πολ δσκολο, κι θελα να κρατσω κι να στοιχειδες μτρο, και μια ...ας πομε, ρμα και να κρατηθ στα ρια της γλσσας και του νοματος και μλλον αυτ τη φορ τα ψιλοθαλσσωσα. Ιδο:

The Temple Of The King

Στχοι: Ronnie James Dio
Μουσικ: Ritchie Blackmore
1η εκτ.: Ronnie James Dio 1974
Συγκρτημα: Rainbow
Album: "Rainbow" 4-8-1975 (!!!!!!)

One day, in the year of the fox
Came a time remembered well,
When the strong young man of the rising sun
Heard the tolling of the great black bell.

One day in the year of the fox,
When the bell began to ring,
It meant the time had come
For one to go
To the temple of the king.

There in the middle of the circle he stands,
Searching, seeking.
With just one touch of his trembling hand,
The answer will be found.

Daylight waits while the old man sings,
Heaven help me!
And then like the rush of a thousand wings,
It shines upon the one.
And the day has just begun.

One day in the year of the fox
Came a time remembered well,
When the strong young man of the rising sun
Heard the tolling of the great black bell.

One day in the year of the fox,
When the bell began to sing
It meant the time had come
For the one to go
To the temple of the king.

There in the middle of the people he stands,
Seeing, feeling.
With just a wave of the strong right hand,
He's gone
To the temple of the king.

Far from the circle, at the edge of the world,
He's hoping, wondering.
Thinking back on the stories he's heard of
What he's going to see.

There, in the middle of a circle it lies.
Heaven help me!
Then all could see by the shine in his eyes
The answer had been found.

Back with the people in the circle he stands,
Giving, feeling.
With just one touch of a strong right hand, they know
Of the temple and the king.

Ο Νας Του Βασιλι

Μια μρα, στη χρονι της αλεπος
φτασε κενη η αξχαστη στιγμ
κι κουσε ο δυνατς ο νιος απ' την Ανατολ
μεγλη, μαρη, πνθιμη καμπνα να ηχε.

Μια μρα, στη χρονι της αλεπος
Σαν η καμπνα δυνατ ρχισε να λαλε
Σμαινε τι εχε ρθει η ρα πια
Να πει κποιος στο να του βασιλι

Σε κντρο κκλου στκεται εκε
Ψχνει, γυρεει, αναζητε
Μ' να μν' γγιγμα στο τρμον χρι
κι η απντηση θε να βρεθε.

Μετ, το φως της μρας καρτερε,
σον ο γροντας προσεχεται βραχν
και "Βοθα μας εσ Θε μου", ψλλει
κι στερα, μ' εκατ ανμων την ορμ,
φωτ παντο τον εκλεκτ. λαμπρ
κι η μρα μλις ξεκιν και πλλει..

Μια μρα, στη χρονι της αλεπος
φτασε κενη η αξχαστη στιγμ
κι κουσε ο δυνατς ο νιος απ' την Ανατολ
μεγλη μαρη πνθιμη καμπνα να ηχε.

Μια μρα, στη χρονι της αλεπος
Σαν η καμπνα δυνατ ρχισε να λαλε
Σμαινε τι εχε ρθει η ρα πια
Να πει κποιος στο να του βασιλι.

Σε κντρο πλθους βρσκεται εκε.
Στκει, αισθνεται, κοιτ.
Με να μνο γνεψιμο στο χρι το δεξ,
μες στο να χει βρεθε του βασιλι.

Στης γης την κρη κι απ το πλθος μακρυ,
θυμται, αναρωτιται και ελπζει,
τις ιστορες λες που 'χει ακουστ,
για το τι μλλει ν αντικρζει

κι αυτ, στο κντρο στκει, εκε
του κκλου και, "Βοθεια Θε μου"
πια λοι τους μπορον να δονε με το φως,
πως η απντηση εχε κιλας δοθε.

Ξαν πσω στον κκλο με το πλθος,
στκει και δνεται και νιθει
και μ' να μνον γγιγμ του δυνατ,
ξρουν και για το βασιλι και το να=======================

     . Δια της παροσης κτωθεν σχετικς ιστορας, επιθυμ να κλεσω προς το παρν, το θμα Ρηνμπου κι σως αργτερα να επανλθω. Το σημεριν τραγοδι μας λει την ιστορα νος... μεγλου μγου, που κατφερε να πεσει, με το καλ με το γριο, να σωρ ανθρπους και να τους σκλαβσει (προσοχ-προσοχ, η ιστορα εναι απολτως φανταστικ! οιαδποτε ομοιτης με: πρσωπα, πργματα, καταστσεις. πολιτικ πρσωπα, θρησκευτικ πρσωπα, πολιτικ κμματα και πολιτικς γενικ και θρησκευτικ τοιατα, εναι απολτως κι ατυχς... συμπτωματικ), τσι στε να κουβαληθονε σε μιαν ρημο, και να χτσουνε με το διο το αμα της ψυχς και του κορμιο τους, να πανψηλο πργο, γιατ τχα ο μγος αυτς θα μπορσει, απ το πιο ψηλ αυτ σημεο του, να πετξει! Μλιστα κυρες και κριοι: θα πετξει. Και τους πεισε, τους φοβρισε, τους "μγεψε", τους πλνεψε, τους επβαλλε, να τον πιστψουνε και να τον ακολουθσουνε. Κι αυτ τα ζοδια, το φγαν αμσητο, πως ο μγας φανφαρομγος, θα πετξει. Τρα.. το φγανε γιατ ταν ωραο, τανε πειστικ, επειδ εχαν ανγκη να πιστψουνε σε κτι, ποτ δε θα το μθουμε, γιατ δεν εμεθα και παρντες δα, αλλ μπορομεν εκολα να βγλουμε τα δικ μας συμπερσματα, κατ που κλνει ο καθες μας. (Εγ το δικ μου συμπρασμα δε θα σας το πω, να σκσετε),
     Κι αφο λοιπν τους βγκε η βαγγελστρα ανποδα, πεθνανε πολλο, τραβξανε τα πνδεινα, χτσανε τον πργοοοοοοοο.
     Κι ανεβανει ο μγος, παρνει φρα και τσοπ! ρχνει να σλτοοοοοοο.
     Μια παρνθεση εδ, να σας πω τι πρτεινε ο Ντγκλας νταμς, σε μας τους γινους, για ττοιαν ακριβς περιπτωση. (Σημ.: Ο νταμς ταν συγγραφας του "Γυρστε Το Γαλαξα Με τοστοπ")
     Λει λοιπν πως εμες οι γινοι, επειδ εμαστε κπανοι κι λα τα κνουμε λθος, ταν μας ρχεται το κφι να πετξουμε πρπει να κνουμε ακριβς το αντθετο: Δηλαδ επειδ τα κνουμε θλασσα σε ,τι καταπιαστομε, και πετυχανουμε το ακριβς αντθετο απ το επιθυμητν αποτλεσμα, θα πρπει να σημαδψουμε τη γη, κι χι τον ουραν. Με δεδομνο πως θα ...αστοχσουμε, ρα... πετμε!
     λα μως που ο νταμς ττε, δεν εχε ακμα γρψει αυτ τη θαυμσια, κατ' εμ, οδηγα ττε κι ρα ο μγας μγος δε την ξερε! Σημδεψε προφανς τον ουραν, τα 'κανε θλασσα κι φαγε η μορη του χμα! Γνηκε σα γραμματσημο σε φκελο, κολλημνο με σλιο απ καφ!
     Αυτ ταν η ιστορα αυτο του παρξενου τραγουδιο, με τον γρια μορφον χο, τον εξαρετο στχο, του Ντο, την υπροχη σολι του Ρτσι, τα μοναδικ σλα ντραμς του Κζι Πουελ και τον απθανο χο, γενικ των ΡηνΜπου!
     Δεθετε και πετξαμε παρα.. (σημαδετε τη γη κι χι τον ουραν, τσι;)...

Stargazer

Στχοι: Ronnie James Dio
Μουσικ: Ritchie Blackmore
1η εκτ.: Ronnie James Dio
λμπουμ "Rainbow Rising" 1976

High noon, oh I'd sell my soul for water
Nine years worth of breakin' my back
There's no sun in the shadow of the wizard
See how he glides, why he's lighter than air
Oh I see his face!

Where is your star?
Is it far, is it far, is it far?
When do we leave?
I believe, yes, I believe

In the heat and the rain
With whips and chains
To see him fly
So many die
We build a tower of stone
With our flesh and bone
Just to see him fly
But don't know why
Now where do we go?

Hot wind, moving fast across the desert
We feel that our time has arrived
The world spins, while we put his dream together
A tower of stone to take him straight to the sky
Oh I see his face!

Where is your star?
Is it far, is it far, far?
When do we leave?
Hey, I believe, I believe

In the heat and the rain
With whips and chains
Just to see him fly
Too many die
We build a tower of stone
With our flesh and bone
To see him fly
But we don't know why
Ooh, now where do we go

All eyes see the figure of the wizard
As he climbs to the top of the world
No sound, as he falls instead of rising
Time standing still, then there's blood on the sand
Oh I see his face!

Where was your star?
Was it far, was it far
When did we leave?
We believed, we believed, we believed

In heat and rain
With whips and chains
To see him fly
So many died
We built a tower of stone
With our flesh and bone
To see him fly

But why
In all the rain
With all the chains
Did so many die
Just to see him fly

Look at my flesh and bone
Now, look, look, look, look,
Look at his tower of stone
I see a rainbow rising
Look there, on the horizon
And I'm coming home,
I'm coming home,
I'm coming home

Time is standing still
He gave back my will
Ooh ooh ooh ooh
Going home
I'm going home

My eyes are bleeding
And my heart is leaving here
A place I've known
But it's not home, ooh

Take me back
He gave me back my will
Ooh ooh ooh ooh
Going home
I'm going home

My eyes are bleeding
And my heart is leaving here
The place I've known
But it's not home ooh

Take me back,
he gave me back my will
Ooh, ooh, ooh, ooh
Going home, I'm going home
My eyes are bleeding
And my heart is leaving here

The place I've known
But it's not home, ooh
Take me back, take me back
Back to my home oh oh ooh
Time standing still

        Αστρολγος

Απομεσμερο πουλοσα τη ψυχ μου για νερ
ξιζε χρνια εννι που τσκιζα τη ρχη
Του Μγου η σκι τον λιο μας σκεπζει
Εν' αλαφρς σα ποπουλο, δετε τον πως γλυστρ
ωωω κι εγ, κι εγ το πρσωπ του το θωρ

Πο 'ναι τ' αστρι σου;
Εναι μακρυ; Πολ μακρυ;
Κι εμες πτε θα φγουμε;
Σε πιστεω! Ναι, Σε πιστεω!

Στη κψα, στη νεροποντ,
αλυσδες και φραγγλια
για να πετξει, εδες,
τσοι νεκρο, τσοι πολλο
μπκαν στου Πργου τα θεμλια
και σρκες, ναι, και κκκαλα,
μνο να τονε δομε να πετ
Αλλ δεν μαθα και το γιατ
και τρα πια για πο τραβ;

νας σιμον στην ρημο, μαν
Επαμε πως φτασεν η ρα μας
τα νειρ μας δσαμε μαζ του
κι ιδο η γη που συνεχζει να γυρν
πτρινος πργος να τον πει στον ουραν
θαρρ το πρσωπ του το θωρ.

Πο 'ναι τ' αστρι σου;
Εναι μακρυ; Πολ μακρυ;
Κι εμες πτε θα φγουμε;
Σε πιστεω! Ναι, Σε πιστεω!

Στη κψα, στη νεροποντ,
αλυσδες και φραγγλια
για να πετξει, εδες,
τσοι νεκρο, τσοι πολλο
μπκαν στου Πργου τα θεμλια
και σρκες, ναι, και κκκαλα,
μνο να τονε δονε να πετ
Αλλ δεν μαθα και το γιατ
και τρα πια για πο τραβμε;

λα τα μτια βλπουνε το Μγο
Καθς ανηφορ στη κορυφ του κσμου
χος δε σκει καθς βουτ
ο χρνος στκει, δε πετ,
το αμα βφει κκκινη την μμο
Ω θαρρ πως βλπω πια το πρσωπ του

Πο 'ταν τ' αστρι σου;
τανε μακρυ, πολ μακρυ;
Και πτε φγαμε εμες;
Πιστεαμε, ω ναι πιστεαμε

Στη κψα, στη νεροποντ,
αλυσδες και φραγγλια
για να πετξει, εδες,
τσοι νεκρο, τσοι πολλο
μπκαν στου Πργου τα θεμλια
και σρκες, ναι, και κκκαλα,
μνο να τονε δομε να πετ

Μα τχατε γιατ
σ' λη τη νεροποντ.
μ' λες τις αλυσδες
κι λοι ετοτοι οι νεκρο
μνο για να πετξει, εδες

Δες μου τη σρκα και τα οστ
Ναι τρα, δες με, δες με, δες
στου Πργου τα λιθρια δες,
Ουρνιο τξο βλπω ν' ανατλλει
να κοτα, στον ορζοντα μακρυ
κι εγ στο σπτι μου πηγανω
στο σπτι μου γυρζω
στο σπτι μου γυρζω

Ματσανε τα μτια μου
και η καρδι μ' εγκαταλεπει
τον τπο αυτν τον γνρισα
αλλ δεν εναι σπτι

Γρνα με πσω, γρνα με πσω
Μο 'δωσε τη θλησ μου πσω
Γυρζω σπτι, ναι, γυρζω σπτι
τα μτια μου ματνουνε
και η καρδι μ' εγκαταλεπει,
το τπο αυτ τον γνρισα
αλλ δεν εναι σπτι,
γρνα με πσω, ναι, γρνα με πσω
πσω στο σπτι, το σπιτικ μου
σταμτησε ο χρνος να κυλ

===============================

Το 1ο Μρος εδ!

                 ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2ου ΜΕΡΟΥΣ...  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔ:

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers