Πεζά

Ποίηση-Μύθια

Ο Dali & Εγώ

Θέατρο-Διάλογοι

Δοκίμια

Σχόλια-Αρθρα

Λαογραφικά

Ενδιαφέροντες

Κλασσικά

Αρχαία Ελλ Γραμμ

Διασκέδαση

Πινακοθήκη

Εικαστικά

Παγκ. Θέατρο

Πληρ-Σχολ-Επικοιν.

Φανταστικό

Ερ. Λογοτεχνία

Γλυπτ./Αρχιτ.

 
 

Πινακοθήκη 

Francesca

Francesca Piero Della (1416-1492) E. Renaissance 

     Υπήρξεν από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του 15ου αιώνα αλλά και λαμπρός μαθηματικός κι οι πίνακές του εμφανίζουνε γεωμετρική σαφήνεια, που συνδυάζεται με τα διαυγή λαμπερά χρώματα. Παρ' ότι επί αιώνες έμεινεν άγνωστος, σήμερα συγκαταλέγεται στους Τιτάνες της Αναγέννησης.
     Γεννήθηκε στο Μπόργκο Σαν Σεπόλκρο, γιος του Μπενεντέτο Ντε Φραντσέσκι, πλούσιου εμπόρου, και της Ρομάνα Ντι Πιερίνι Ντα Μοντέρσκι. Στα 24 του εργάζεται σα βοηθός του Ντομένικο Βενετσιάνο, στη Φλωρεντία. Το 1442 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στη γενέτειρά του. 3 χρόνια μετά, η Αδελφότητα Του Ελέους, παραγγέλνει ένα έργο για την Αγία Τράπεζα. Τη 10ετία του 1460, φιλοτεχνεί τη σειρά τοιχογραφιών "Ο Θρύλος Του Αληθινού Σταυρού". Ενδιάμεσα, (1454) αναλαμβάνει να διακοσμήσει την Αγία Τράπεζα του Ναού Σαν Αγκοστίνο και το 1459 ζωγραφίζει μερικές τοιχογραφίες για το Βατικανό.
     Το 1478 αναλαμβάνει τη τελευταία παραγγελία για την Αδελφότητα μα δε ξέρουμε αν την ολοκληρώνει. Αν ναι, τότε δε σώθηκε. Πεθαίνει τον Οκτώβρη του 1492, σ' ηλικία 76 ετών και θάβεται στο Αββαείο του Μπόργκο Σαν Σεπόλκρο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------


                                              Ο Θάνατος Του Αδάμ                   'Αγιος Ιερώνυμος Πένης                             'Αγιος Ιερώνυμος                Ευαγγελισμός Θεοτόκου                                            Ανάσταση                               Βάπτιση Χριστού                   Η Συνάντηση Της Βασίλισσας Του Σαβά Με Τον ΣολομώνταΠρίγκηψ Σιγκισμούντο Μαλατέστα Του Ρίμινι                                                  Πολύπτυχο   Όνειρο Του Μέγα Κωνσταντίνου                      Μαγδαληνή                                 Μάχη Μεταξύ Ηρακλείου Και Χοσρόη Της Περσίας                                                       Μαστίγωμα                               Μαντόνα Κυοφορούσα                            Μαντόνα & Βρέφος                                          Γέννεση                   Ενταφιασμός                                    Αποκαθήλωση Ιούδα                   Δίπτυχος Θρίαμβος Του Ζεύγους Μοντεφέλτρο

 

 

Web Design: Granma - Web Hosting: Greek Servers